Лења пита са јабукама по старинском рецепту - само један састојак потпуно мења укус
Укус који ће вас вратити у детињство.
05.03.2025.
14:39
Коментари (0)
Лења пита је посластица од давнина. Рецепт који буди успомене и враћа у бакину кухињу.
Састојци:
200гр. масти
250гр. шећера
2 јаја
1 шољица млека
1 кашичица прашка за пециво
500гр. брашна
1кг јабука
Цимет и гриз по жељи
Начин припреме:
Добро помешајте све састојке, сем јабука, гриза и цимета. Поделите тесто на два дела. Први део теста преспите у подмазани плех и преко тога ставите нарендане јабуке, помешане са циметом и гризом. Преко сипајте други део теста. Пећи на умереној температури.
Печен колач можете прелити глазуром од чоколаде или прах шећером, што ће потпуно променити укус и навести вас да редовно Лењу питу правите баш по овом рецепту.