Lenja pita sa jabukama po starinskom receptu - samo jedan sastojak potpuno menja ukus
Ukus koji će vas vratiti u detinjstvo.
05.03.2025.
14:39
Komentari (0)
Lenja pita je poslastica od davnina. Recept koji budi uspomene i vraća u bakinu kuhinju.
Sastojci:
200gr. masti
250gr. šećera
2 jaja
1 šoljica mleka
1 kašičica praška za pecivo
500gr. brašna
1kg jabuka
Cimet i griz po želji
Način pripreme:
Dobro pomešajte sve sastojke, sem jabuka, griza i cimeta. Podelite testo na dva dela. Prvi deo testa prespite u podmazani pleh i preko toga stavite narendane jabuke, pomešane sa cimetom i grizom. Preko sipajte drugi deo testa. Peći na umerenoj temperaturi.
Pečen kolač možete preliti glazurom od čokolade ili prah šećerom, što će potpuno promeniti ukus i navesti vas da redovno Lenju pitu pravite baš po ovom receptu.