Меке и ПЕНАСТЕ ПАЛАЧИНКЕ - Не постоји рецепт за мекше и укусније тесто од овог, тајна је у једном састојку
Направите их још вечерас и пробајте овај рецепт.
Палачинке се брзо праве, а толико брзо и нестају, међутим понекад се ипак деси да остане по који комад који бисте волели да поједете касније или, рецимо, понесете на посао. И ту се јавља главни „проблем“ – када се палачинке охладе постају жилаве и безукусне.
Зато вам доносимо неколико трикова помоћу којих ће бити ваздушасте, мекане и укусне, једнако као када се их тек испекли.
Главна тајна је у соди бикарбони – само мала количина ће допринети да и дан после уживате у омиљеној посластици.
Још један трик помоћу ког ће палачинке и сутрадан бити меке и свеже односи се на посуду у којој ћете их чувати.
Састојци:
- 1 јаје
- 200 мл млека
- 250 мл воде
- 200 гр брашна
- прстохват соли
- 1/4 кашичице соде бикарбоне
- 2 кашике уља
- Уље за премазивање тигања
Припрема:
Све течне састојке сједините, па додајте брашно, со и соду бикарбону. Смесу добро умутите тако да нема грудвица. Додајте на крају уље, па поново све измешајте.
Тигањ за палачинке загрејте на максималној температури, а онда је смањите мало. Пеците палачинке, ређајте их једну на другу, а суд на коме су готове палачинке поклопите. Тако ће дуже остати топле, а сутрадан ће бити једнако мекане и укусне.
Палачинке филујте слатким или сланим надевом по жељи.