Најбољи рецепт за прави ДОМАЋИ ХЛЕБ, једноставан и за ПОЧЕТНИКЕ - Укусно и хрскаво, бољи него из пекаре
Потребно вам је свега шест састојака!
Ко не воли укусан домаћи хлеб? Овај хлеб се лако спрема, а укус му је фантастичан.
Састојци:
350 г брашна
10 г шећера
7 г соли
7 г сувог квасца
2 кашике уља
150 мл топле воде
Припрема:
У дубљи суд просејати брашно и додати шећер, со и суви квасац, састојке измешати кашиком. Додати уље, воду и месити док не добијете глатко тесто. Премазати тесто уљем, прекрити стреч фолијом и оставити на топлом да расте 1 сат. Када је тесто удвостручило масу, ставити га на радну површину, посути брашном, премесити и развући тесто на дебљину од 1 цм. Увити тесто у ролну, и поновити цео поступак растањивања и увијања још једном. Добијену ролну обликовати у хлеб и ставити у подмазану или у тепсију обложену папиром за печење. Оставити да расте још 30 минута. Нарасло тесто премазати водом, посути брашном, те ножем засећи површину хлеба уз дуж и попреко.
Хлеб пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени, 30 минута.