Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НАЈЈЕФТИНИЈА ПИТА НА СВЕТУ - ПРИЗРЕНКА: Потребно је мало празилука и кромпира и добићете савршен оброк

11.01.2023. 08:21
Пише:
Србија Данас/Стил.курир
pita
пита / Извор: Фото: YouTube printscreen/Kuhinja Валентина Машковић

Стара призренска пита је савршен ручак за целу породицу

Потребно је:

  • 1кг празилука
  • 800гр. кромпира
  • Уље, со, бибер.
РУСКИЊА ИЗ БЕОГРАДА ПОДЕЛИЛА ПРАВИ РЕЦЕПТ ЗА РУСКУ САЛАТУ: Нећете веровати како се СТВАРНО ПРАВИ ово јело

РУСКИЊА ИЗ БЕОГРАДА ПОДЕЛИЛА ПРАВИ РЕЦЕПТ ЗА РУСКУ САЛАТУ: Нећете веровати како се СТВАРНО ПРАВИ ово јело

ПРИРОДНА "ИНФУЗИЈА" КОЈА ЧУВА ОД ТРОМБОЗЕ: Овако се спрема ДОМАЋИ ЧИСТАЧ крвних судова (РЕЦЕПТ)

ПРИРОДНА "ИНФУЗИЈА" КОЈА ЧУВА ОД ТРОМБОЗЕ: Овако се спрема ДОМАЋИ ЧИСТАЧ крвних судова (РЕЦЕПТ)

Тесто:

  • 600гр. брашно
  • 1 кашичица шећер,
  • 1,5 кашичица соли,
  • 20гр. квасаца,
  • 1 јаје,
  • 1 кашичице масти,
  • 250-300мл. воде.
  • Премазати домачом свињском машћу, 2 жуманца, 1 кашика брашна.
  • Потребна маст током целог рада је 300-350гр

Припрема: Прво направите фил тако што ћете исецкати празилук. Продинстајте празилук, па додајте рендан кромпир и першун и зачине. Све то пустите да се лепо укрчка, а онда направите коре за питу.

У брашно додајте квасац, со, маст и јаја па умешајте тесто. Тесто оставите да се одмори око 15 минута, а потом их поделите на јуфкице. Сваку јуфкицу развијте и премажите са машћу. Оставите их да надођу око 15 минута. Једну кору развуците на плех па је филујте, преко ње ставите другу кору па фил, па трећу кору, па фил, па четврту кору. Целу питу премажите са жуманцетом, брашном и машћу. Пеците око 45 минута на 200 степени целзијуса.