Најлепша кремаста ПОСНА ТОРТА готова за само 20 минута - Без кувања и печења, пуна ораха и кекса, а банане јој дају посебну арому
Доносимо вам најбољи рецепт за најкремастију посну торту.
Састојци и припрема:
- 500 гр. посног млевеног кекса (најбоље посна плазма)
- 3 дцл. сока од поморанџе - куповни или цеђени
- 200 гр. шећера у праху
- 250 гр. посног маргарина
- 150 гр. посне чоколаде
- 250 гр. млевених ораха
- 1,5кг. банана
- 2 кесице шлага
- 1 лимун
Калуп 26 цм. може и за нијансу мањи или већи.
Чоколаду ставите у благо загрејану рерну да се растопи па крените да правите торту.
У ванглу убаците омекшали маргарин и шећер, руком замесите па додајте орахе, кекс, сок. Месите да маса постане компактна, па је поделите на два дела. У један ставите чоколаду и измешајте.
На дно тацне, калупа, тепсије поравнајте чоколадни део, потом банане које сте предходно огулили и попрскали лимуновим соком. Одгоре ставите светли део, лепо загладите па украсите шлагом.
Нека овако стоји пар сати у фрижидеру, или до сутра па је послужите.
Пријатно! :)
Србија Данас/Шерпица рецепти/Пренела Ј.Ш.