НАПОЛЕОН ТОРТА је најлепша торта без печења и од само ПАР састојака - Спрема се толико лако, а лепши спој хрскавог и кремастог нема
Доносимо вам рецепт за преукусну Наполеон торту.
По оригиналном рецепту у ову торту иду лиснате коре и тада укус подсећа на кремпите, међутим, у рецепту који следи коришћен је кекс као подлога. Наполеонова торта се припрема без печења, једноставно и брзо, а укус јој је једноставно невероватан.
Састојци:
База:
250 г крекера са кремом лагано зачињени сољу
Фил:
600 мл млека
3 јаја
180 грама шећера
70 грама пшеничног брашна (може се заменити кукурузним скробом)
180 г маслаца
20 г ванилин шећера
Припрема:
Најпре припремамо фил. Умутите јаја са шећером, додајте брашно па мешајте док не нестане грудвица.
Смеса треба да буде глатка.
Додајте 200 мл млека и мешајте.
Сипајте и преосталих 400мл млека, ставите на шпорет, закувајте све време мешајући.
Када је смеса готова треба да подсећа на пудинг.
Охладите фил тако што ћете шерпу у којој сте куваи убцити у већу шерпу у којој је вода са ледом.
Узмите путер собне температуре, додајте ванилин шећер и умутите миксером.
У маслац постепено додајте кашику по кашику претходне смесе и мутите миксером.
Ређање:
За подлогу ставите 3x3 крекера, па фил, понављати до утрошка материјала.
Ставите у фрижидер да се стегне најбоље преко ноћи.
Одозго украсите мрвљеним крекером.
Србија Данас/Стил, Вукашин Ристић/Пренела Ј.Ш.