Не постоји бржа и јефтинија ВАСКРШЊА ТОРТА - Прави се од мало намирница, а одликује се правом пуноћом укуса
Засладите своје госте брзом тортом о чијем укусу се прича.
Овај сластан ужитак пружиће вам додатну дозу радости, а неће оптеретити кућни буџет. Обратите пажњу на рецепт и уживајте.
Састојци за подлогу:
- шест јаја
- шест кашика шећера
- шест кашика брашна
- прашак за пециво
- кашика уља
- џем
За фил:
- литар млека
- три пудинга од ваниле
- шест кашика шећера
- ванилин шећер
- 250 г путера
- осам крем бананица
Припрема:
Беланца одвојите од жуманца, па пенасто умутите беланца и шећер. Потом додајте жуманца, брашно, прашак за пециво и уље. Све лепо умутите, излијте у плех и пеците на 180 степени око 15 минута.
Када се кора прохлади, премажите је џемом у танком слоју и увијте у ролат.
У шерпицу сипајте пола одређене литраже млека и шећер, па ставите на шпорет. Од остатка млека умутите пудинг, те га додајте у смесу на рингли.
Миксером умутите путер и придружите остатак фила. Лепо сједините. Ролат исеците на колутиће, посложите у плех жељених димензија, ставите половину фила, крем бананице и онда другу половину. Нек се стегне у фрижидеру. Пријатно!