Ne postoji brža i jeftinija VASKRŠNJA TORTA - Pravi se od malo namirnica, a odlikuje se pravom punoćom ukusa
Zasladite svoje goste brzom tortom o čijem ukusu se priča.
Ovaj slastan užitak pružiće vam dodatnu dozu radosti, a neće opteretiti kućni budžet. Obratite pažnju na recept i uživajte.
Sastojci za podlogu:
- šest jaja
- šest kašika šećera
- šest kašika brašna
- prašak za pecivo
- kašika ulja
- džem
Za fil:
- litar mleka
- tri pudinga od vanile
- šest kašika šećera
- vanilin šećer
- 250 g putera
- osam krem bananica
Priprema:
Belanca odvojite od žumanca, pa penasto umutite belanca i šećer. Potom dodajte žumanca, brašno, prašak za pecivo i ulje. Sve lepo umutite, izlijte u pleh i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta.
Kada se kora prohladi, premažite je džemom u tankom sloju i uvijte u rolat.
U šerpicu sipajte pola određene litraže mleka i šećer, pa stavite na šporet. Od ostatka mleka umutite puding, te ga dodajte u smesu na ringli.
Mikserom umutite puter i pridružite ostatak fila. Lepo sjedinite. Rolat isecite na kolutiće, posložite u pleh željenih dimenzija, stavite polovinu fila, krem bananice i onda drugu polovinu. Nek se stegne u frižideru. Prijatno!