Ова неочекивана намирница ДИЖЕ ШЕЋЕР ДО ПЛАФОНА: Нико није ни свестан, а боље да је нема у кући
Шећер се у ову намирницу додаје како би се побољшао њен укус.
21.08.2025.
06:50
Коментари (0)
Ако пажљиво пратите унос калорија и максимално сте смањили слаткише, вероватно сте се одрекли већине омиљених чоколадних и воћних посластица.
Међутим, можда нисте свесни да нека слана намирница може повећати ниво шећера у крви, док се за неку која изгледају да су слатке испоставља да заправо снижавају шећер.
Чудно, зар не? Реч је о кобасицама.
У готово свим врстама кобасица додаје се шећер како би се побољшао укус, продужио рок трајања, а и постигла жељена текстура и боја.
Иако је количина шећера мала, његово присуство у комбинацији са осталим састојцима у кобасицама може изазвати нагли пораст шећера у крви, као и појачану жељу за додатним уносом хране.