Овакав начин припреме пилећих прса са кромпиром НИКАДА нисте видели: Рецепт због ког ће вам сви завидети на оригиналности
Најукуснији и најоригиналнији начин припреме јела оставиће све без текста.
Уколико у својој кући немате довољан број посуда у којима бисте пекле кромпире, на следећи начин можете направити чније за припрему јела.Осим што ћете добити оригиналан начин сервирања јела, добићете такође и укусну сочну пилетину око које ће се ваши укућани отимати, а ако је сервиарте гостима остаће без текста.
Састојци:
- 700 г кромпир
- 1 шаргарепа
- 1 главица црног лука
- Со, суви зачин, зачинска црвена паприка, бибер уље.
Седините и поделите у пакетиће, а затим припремите:
- 700 г пилећих прса
- 150 до 200 г димљене сланине
- 2 тврдо кувана јаја
- 1 кашика сенфа
- 2 кашике мајонеза
- 300мл јогурта
- со, бибер, суви зачин, куркума
Припрема:
За припрему овог јела су вам потребне три посуде, па ако их не поседујете можете их направити на следећи начин и то тако што ћете алуминијумску фолију обомотати око оне коју већ имате и потом извадити посуду и остаће вам калуп сличан посуди, а у направљену посуду ставите и папир за печење и на овај начин прирпемите три исте, а након тога крените са припремом самог јела.
Изрежите један кромпир на такне комаде и ставите га у једну чинију, а потом у исту чинију ставите и шаргарепу коју сте претходно изрендали. Такође додајте и један црни лук који ћете исећи, а потом све зачините и додајте уље па све сједините.
Прирпемљену масу ставите у чиније које сте претходно направили, па крените са припремом меса. Узмите један пилећи филе, изрежите га и ставите у једну посуду, а потом исто урадите и са сланином и додајте зачине по избору, а затим додајте кашику сенфа и кашику мајонеза, и у то изрендајте и два- три јаја. Све прелијете јогуртом па промешајте рукама. Обртите пажњу да смеса треба да буде течнија. Након што спремите смесу ставите је у посуду у коју сте претходно поређали кромпир.
Затворите колико можете посуде, па преко њих ставите поквашен папир за печење и ставите све да се пече у рерни коју сте претходно оставили да се загреје на 200 степени. Све печете једно 35-40 минута, а задњих 5 минута можете да скинете папир за печење.
Овај оброк можете сервирати у овим чинијама које сте сами припремили и све ће изгледати веома оригинално, тако да ће се сви дивити вашој креативности док буду уживали у сочно припремљеној пилетини, а ако желите још оваквих рецепата можете погледати Јутјуб профил "Кухиња Валентина Машковић".