Ovakav način pripreme pilećih prsa sa krompirom NIKADA niste videli: Recept zbog kog će vam svi zavideti na originalnosti
Najukusniji i najoriginalniji način pripreme jela ostaviće sve bez teksta.
Ukoliko u svojoj kući nemate dovoljan broj posuda u kojima biste pekle krompire, na sledeći način možete napraviti čnije za pripremu jela.Osim što ćete dobiti originalan način serviranja jela, dobićete takođe i ukusnu sočnu piletinu oko koje će se vaši ukućani otimati, a ako je serviarte gostima ostaće bez teksta.
Sastojci:
- 700 g krompir
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- So, suvi začin, začinska crvena paprika, biber ulje.
Sedinite i podelite u paketiće, a zatim pripremite:
- 700 g pilećih prsa
- 150 do 200 g dimljene slanine
- 2 tvrdo kuvana jaja
- 1 kašika senfa
- 2 kašike majoneza
- 300ml jogurta
- so, biber, suvi začin, kurkuma
Priprema:
Za pripremu ovog jela su vam potrebne tri posude, pa ako ih ne posedujete možete ih napraviti na sledeći način i to tako što ćete aluminijumsku foliju obomotati oko one koju već imate i potom izvaditi posudu i ostaće vam kalup sličan posudi, a u napravljenu posudu stavite i papir za pečenje i na ovaj način prirpemite tri iste, a nakon toga krenite sa pripremom samog jela.
Izrežite jedan krompir na takne komade i stavite ga u jednu činiju, a potom u istu činiju stavite i šargarepu koju ste prethodno izrendali. Takođe dodajte i jedan crni luk koji ćete iseći, a potom sve začinite i dodajte ulje pa sve sjedinite.
Prirpemljenu masu stavite u činije koje ste prethodno napravili, pa krenite sa pripremom mesa. Uzmite jedan pileći file, izrežite ga i stavite u jednu posudu, a potom isto uradite i sa slaninom i dodajte začine po izboru, a zatim dodajte kašiku senfa i kašiku majoneza, i u to izrendajte i dva- tri jaja. Sve prelijete jogurtom pa promešajte rukama. Obrtite pažnju da smesa treba da bude tečnija. Nakon što spremite smesu stavite je u posudu u koju ste prethodno poređali krompir.
Zatvorite koliko možete posude, pa preko njih stavite pokvašen papir za pečenje i stavite sve da se peče u rerni koju ste prethodno ostavili da se zagreje na 200 stepeni. Sve pečete jedno 35-40 minuta, a zadnjih 5 minuta možete da skinete papir za pečenje.
Ovaj obrok možete servirati u ovim činijama koje ste sami pripremili i sve će izgledati veoma originalno, tako da će se svi diviti vašoj kreativnosti dok budu uživali u sočno pripremljenoj piletini, a ako želite još ovakvih recepata možete pogledati Jutjub profil "Kuhinja Valentina Mašković".