Овако се спрема НАЈУКУСНИЈИ ПРВОМАЈСКИ РОШТИЉ - Представљамо вам тајне искусних роштиљџија којима месо увек испадне перфектно
Упијте ова знања и истакните се у друштву као прави роштиљ мајстор.
Ближи се Први мај који се традиционално прославља уз уранак и незаобилазно роштиљање на отвореном.
Небитно да ли ће ваша дестинација бити Ада, Фрушка гора или двориште, важно је да знате како да правилно запалите ватру и, најбитније, добијете сочно и укусно месо.
Можда помислите "наравно да то знам", али дугогодишњи роштиљ мајстори употребљавају неке начине којих се не бисмо сви сетили у први мах. Представљамо вам их у наставку.
Најпре, важно је да у средину роштиља поставите угљеник односно оно чиме ћете запалити ватру. Преко њега иде решетка коју је потребно благо премазати уљем.
Месо је важно одмах зачинити да би што боље упило укус изабраних зачина. Накнадно, рецимо, сољење неће дати исти ефекат. Када једном поклопите, немојте стално подизати поклопац.
Маринирајте месо пре него што га ставите на роштиљ, тако да упије све што сте припремили као умак. Уместо да га сервирате суво, припремите сосеве који ће добро ићи уз њега. Пријатно!