Ovako se sprema NAJUKUSNIJI PRVOMAJSKI ROŠTILJ - Predstavljamo vam tajne iskusnih roštiljdžija kojima meso uvek ispadne perfektno
Upijte ova znanja i istaknite se u društvu kao pravi roštilj majstor.
Bliži se Prvi maj koji se tradicionalno proslavlja uz uranak i nezaobilazno roštiljanje na otvorenom.
Nebitno da li će vaša destinacija biti Ada, Fruška gora ili dvorište, važno je da znate kako da pravilno zapalite vatru i, najbitnije, dobijete sočno i ukusno meso.
Možda pomislite "naravno da to znam", ali dugogodišnji roštilj majstori upotrebljavaju neke načine kojih se ne bismo svi setili u prvi mah. Predstavljamo vam ih u nastavku.
Najpre, važno je da u sredinu roštilja postavite ugljenik odnosno ono čime ćete zapaliti vatru. Preko njega ide rešetka koju je potrebno blago premazati uljem.
Meso je važno odmah začiniti da bi što bolje upilo ukus izabranih začina. Naknadno, recimo, soljenje neće dati isti efekat. Kada jednom poklopite, nemojte stalno podizati poklopac.
Marinirajte meso pre nego što ga stavite na roštilj, tako da upije sve što ste pripremili kao umak. Umesto da ga servirate suvo, pripremite soseve koji će dobro ići uz njega. Prijatno!