Овако се спрема ПРАВА ДОМАЋА СУПА СА КНЕДЛАМА - Лаган рецепт за јело без којег не може да се замисли ручак
Ако одавно нисте правили домаћу супу, сада је право време. Обавезно испробајте рецепт за ову са кнедлама.
Без домаће супе некада није могао да се замисли ручак, а свима је омиљена управо она са кнедлама. Супа није компликована за припрему, али оно што може да буде пипаво јесу кнедле. Ми вам доносимо рецепт за најукуснију пилећу супу и најмекше кнедле које ће вам успети из првог покушаја.
Састојци:
400 г пилетина
2 кашике гриза (по потреби)
1 веза зелени
1 јаје
1 црни лук
1 кашика маслиновог уља
Припрема:
Скувајте месо
У шерпу ставите месо и сипајте воду. Посолите или поспите сувим зачином, побиберите и зачините по жељи. Кувајте док месо не омекша. Скидајте пену када се појави.
Додајте поврће у супу
Исеците лук на пола, па га испеците на рингли. Додајте у шерпу са месом, као и шаргарепу, целер и пашканат. Кувајте док и поврће не омекша. Затим процедите супу и у њу вратите месо које сте исецкали, као и шаргарпеу.
Направите кнедле
Умутите јаје, додајте мало соли и воде. Затим додајте гриз и сједините све. На крају додајте и маслиново уље. Гриз додајте постепено, смеса не сме да буде превише густа. Кашико вадите смесу и стављајте у супу, па кувајте још 10 минута.
Србија Данас/Информер/Пренела Ј.Ш.