ПОСНИ кремасти колач са лешницима: Сочан, сладак и неодољив, а на све то брза и једноставна припрема од основних састојака
Док га печете, цела кућа мирише, а о укусу да не причамо.
Колач је идеалан за посне дане, али и за све љубитеље сочних, ароматичних и једноставан за припрему, што га чини савршеним десертом за сваку прилику.
Састојци
Коре
- 4 кашике шећера
- 40 мл уља
- 150 мл киселе воде
- 150 г брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- 50 г лешника
Састојке дуплирајте, с обзиром да су вам потребне две коре.
Крем
- 700 мл сојиног млека
- 7 кашика шећера
- 1 кашика густина
- 2 пудинга од ваниле
- 200 г посног маргарина
- За посипање мало млевеног лешника
У шерпу сипајте млеко, а затим додајте шећер, густин, пудинг од ваниле и мутите док се кува на средњој температури. Мешајте непрестано, како би се смеса сјединила, а потом прекријте и оставите да се крем охлади.
Шећер, уље и киселу воду помешајте, а затим додајте брашно, прашак за пециво и почните са мућењем миксером, како бисте добили кремасту смесу. Затим у смесу додајте лешнике и све добро промешајте, да се све сједини.
У обложени плех папиром да печење додајте смесу и равномерно је распоредите по целом плеху. Пеците 15 минута на 200 Ц.
Када се кора испече, премажите је сојиним млеком, да се натопи. Поновите поступак, с обзиром да су вам потребне две коре.
Маргарин умутите, а потом додајте састојке крема и наставите са мућењем.
Кору ставите на тацну, па је премажите са половином фила, а потом додајте преко и другу кору коју ћете премазати са другим делом фила. За крај поспите млевене лешнике преко и оставите да се охлади.
Детаљније о начину припреме на видеу Silvana's kitchen.