POSNI kremasti kolač sa lešnicima: Sočan, sladak i neodoljiv, a na sve to brza i jednostavna priprema od osnovnih sastojaka
Dok ga pečete, cela kuća miriše, a o ukusu da ne pričamo.
Kolač je idealan za posne dane, ali i za sve ljubitelje sočnih, aromatičnih i jednostavan za pripremu, što ga čini savršenim desertom za svaku priliku.
Sastojci
Kore
- 4 kašike šećera
- 40 ml ulja
- 150 ml kisele vode
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 50 g lešnika
Sastojke duplirajte, s obzirom da su vam potrebne dve kore.
Krem
- 700 ml sojinog mleka
- 7 kašika šećera
- 1 kašika gustina
- 2 pudinga od vanile
- 200 g posnog margarina
- Za posipanje malo mlevenog lešnika
U šerpu sipajte mleko, a zatim dodajte šećer, gustin, puding od vanile i mutite dok se kuva na srednjoj temperaturi. Mešajte neprestano, kako bi se smesa sjedinila, a potom prekrijte i ostavite da se krem ohladi.
Šećer, ulje i kiselu vodu pomešajte, a zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i počnite sa mućenjem mikserom, kako biste dobili kremastu smesu. Zatim u smesu dodajte lešnike i sve dobro promešajte, da se sve sjedini.
U obloženi pleh papirom da pečenje dodajte smesu i ravnomerno je rasporedite po celom plehu. Pecite 15 minuta na 200 C.
Kada se kora ispeče, premažite je sojinim mlekom, da se natopi. Ponovite postupak, s obzirom da su vam potrebne dve kore.
Margarin umutite, a potom dodajte sastojke krema i nastavite sa mućenjem.
Koru stavite na tacnu, pa je premažite sa polovinom fila, a potom dodajte preko i drugu koru koju ćete premazati sa drugim delom fila. Za kraj pospite mlevene lešnike preko i ostavite da se ohladi.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Silvana's kitchen.