Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИСКОРИСТИТЕ СЕЗОНУ

ДИВЉИ ЛУК замена за БЕЛИ - Пуне су шуме сремуша, ево како да га припремите, одличан је за јетру и пробаву

27.03.2024. 15:24
Пише:
Србија Данас
Sremuš
Сремуш / Извор: Shutterstock

Стигло је пролеће и право је време за детоксикацију организма, а најлакши и најбржи начин за то је да уврстите у исхрану сремуш који је много јачи и ефикаснији у овоме чак и од белог лука.

Сезона је сремуша који треба искористити максимално, како због специфичног укуса налик на бели лук, тако и због бенефита које има по здравље. Веома је јак антиоксиданс, помаже у пролећном чишћењу организма и детоксикацији јетре и бубрега. 


Пронашли смо рецепт како да направите савршени песто сос од свеже убраног сремуша. Одушевиће вас укус.

  • 100 грама сремуша

  • 100 грама ренданог сира
  • 100 грама пињола
  • 100 мл маслиновог уља
  • со за укус