clear sky
15°C
28.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ISKORISTITE SEZONU

DIVLJI LUK zamena za BELI - Pune su šume sremuša, evo kako da ga pripremite, odličan je za jetru i probavu

27.03.2024. 15:24
Piše:
Srbija Danas
Sremuš
Sremuš / Izvor: Shutterstock

Stiglo je proleće i pravo je vreme za detoksikaciju organizma, a najlakši i najbrži način za to je da uvrstite u ishranu sremuš koji je mnogo jači i efikasniji u ovome čak i od belog luka.

Sezona je sremuša koji treba iskoristiti maksimalno, kako zbog specifičnog ukusa nalik na beli luk, tako i zbog benefita koje ima po zdravlje. Veoma je jak antioksidans, pomaže u prolećnom čišćenju organizma i detoksikaciji jetre i bubrega. 


Pronašli smo recept kako da napravite savršeni pesto sos od sveže ubranog sremuša. Oduševiće vas ukus.

  • 100 grama sremuša

  • 100 grama rendanog sira
  • 100 grama pinjola
  • 100 ml maslinovog ulja
  • so za ukus