Рецепт за џем од кајсија који траже баш сви - враћа у детињство и у бакину кухињу
Преукусан је, нема ко може да му одоли.
Мирис свежих кајсија неодољиво нас подсећа на лето, детињство и бакин мирисни колач из рерне. Ове сочне, слатко-киселе воћкице не само да су богате витаминима, већ су и сјајан састојак за бројне домаће посластице.
Тренутно је у јеку сезоне прављење џема од кајсија чији је рецепт врло једноставан и готово свака домаћица може да га направи.
Састојци и количина:
- 1 кг очишћених кајсија
- 400 гр шећера
Начин припреме:
Кајсије уситните тако што ћете их исећи на ситније комаде, додајте шећер и лагано изгњечите рукама или гњечилицом и оставите да одстоји неколико сати.
Кувајте џем од кајсија на нижој температури око сат времена.
Време кувања је оквирно јер нису све кајсије исте, јер су неке сочније од других. Када варјачом пређете по дну и будете видели дно, џем од кајсија је готов.
Имајте на уму да ако спремате већу количину џема од кајсија, више ће вам и времена требати да га спремите. Када џем од кајсија буде спреман, сипајте га у стерилисане тегле и чувајте на тамном и хладном месту. Пријатно!