Витаминска салата са пилетином – ЛЕТЊИ РУЧАК без знојења за шпоретом! Не гоји, освежава и пуни енергијом – лако се вари и не оставља тежину у стомаку
Савршена и за оне на дијети, и за запослене жене које желе нешто здраво, укусно и готово за мање од 20 минута!
Не морате да се знојите поред шпорета! Ова лагана, шарена салата са пилетином прави је спас за топле летње дане – спрема се брзо и лако, а богата је витаминима, протеинима и влакнима. Освежава организам, помаже варењу и идеална је за све који желе лаган али хранљив оброк који не оптерећује стомак.
Савршена и за оне на дијети, и за запослене жене које желе нешто здраво, укусно и готово за мање од 20 минута!
Рецепт за витаминску салату са пилетином – лагано, брзо, без стајања за шпоретом
Састојци (за 2 порције):
- 200 г барене или печене пилетине (бело месо, исцепкано или насечено)
- 1 свежа паприка (црвена или жута)
- 1 краставац
- 1 шака чери парадајза
- 1 мања шаргарепа (рендана)
- 1 шака мешане салате (рукола, радич, кристалка…)
- 2 кашике кукуруза (куваног или из конзерве)
- 2 кашике маслиновог уља
- Сок од пола лимуна
- Со, бибер по укусу
По жељи: мало наренданог пармезана или кашика грчког јогурта као дресинг
Припрема:
Поврће оперите и исеците по жељи: паприку и краставац на тракице, парадајз на половине, шаргарепу изрендајте.
Барену или печену пилетину исцепкајте или насеците на ситне комаде.
У великој чинији помешајте све састојке – поврће, пилетину и кукуруз.
Додајте маслиново уље, лимунов сок, посолите и побиберите по укусу.
Промешајте и оставите 5 минута да поврће упије ароме. По жељи додајте пармезан или грчки јогурт на врх.
Ако желите да јело буде још освежавајуће, пре сервирања додајте неколико коцкица хладне лубенице или листиће нане.
За веганску верзију – пилетину замените куваним леблебијама или тофуом.