Рецепт за најхрскавију ПОХОВАНУ ПИЛЕТИНУ - Због једног састојка добија савршену корицу, а месо изнутра остаје мекано
Пробајте и уверите се, резултат на крају је бољи него када наручите у ресторану.
Пилетина је дефинитивно месо које се најчешће спрема у кухињи, а ако сте у потрази за најбољим рецептом за поховану пилетину, пробајте овај који вам данас представљамо.
У масу за поховање додаје се корнфлекс што доприноси хрскавој текстури шницле на крају припреме.
Уз ово иде и добар сос, а шта вам је све потребно од састојака и како се припреме, сазнајте у наставку.
Састојци за ово јело:
1 кг пилећег белог меса
За маринаду:
1 кашика сенфа
со
суви зачин
бибер
сок од 1 лимуна
Маса за панирање меса:
4 јаја
брашно
250 г корнфлекса
уље за пржење
Сос за месо:
Першун
бели лук
сенф
мајонез
лимунов сок
со,
бибер
бело вино
Припрема маринаде и меса
Маринирање меса
У једну посуду ставите пуну кашику сенфа, додајте со, суви зачин и бибер, као и сок једног мањег лимуна. Све ове састојке сједините, а затим узмите пилећи филе. Истањите га тучком за месо, са једне и друге стране.
Узмите ширу посуду, на дно ставите маринаду коју сте припремили, и поставите на површину пилећи филе, а затим промешајте да свака шницла добије једак део маринаде и оставите месо у фижидер на сат да одмори.
Панирање меса и пржење
Узмите у међувремену корнфлекс и ставите га у јачу кесу, затворите је, а затим чекићем за месо ударајте по кеси док се корнфлекс не истопи.
У другој посуди умутите пет јаја у која сте додали прстохват соли, мало бибера и 100 милилитара млека.
Извадите месо из фрижидера. Узмите комад филеа ставите га прво у посуду у коју сте сипали брашно, затим уваљајте у јаја, а затим у корнфлекс и тако док не испанирате сваку.
Затим пржите шницле у дубоком уљу.
Припрема соса за месо
Насецкајте мало першуна, ситно и исто тако белог лука по укусу, додајте со, бибер, сок од једне половине лимуна, 1 кашику сенфа, две до три кашике мајонеза, 50 мл белог вина. Све добро сједините и сос је спреман.