Рецепт за НАЈЛЕПШЕ мекане КРОФНЕ од само 2 састојка - Могу се јести у време поста, брзо и једноставно се праве, а тајна је у овоме
Ова два састојка која свако има у кући су довољна да се направе преукусне крофнице које сможете јести и у току поста
Ове мини банана крофнице од 2 састојка су меке,сочне и препуне природног укуса банане. Направљене од зрелих банана и брашна које се само диже, брзо се мешају и савршене су за ужину или десерт. А можете додати своје омиљене преливе за додатну слаткоћу!
Састојци:
2 зреле банане, згњечене
1 шоља брашна које се само диже
Додаци:
Шећер у праху
Цимет шећер
Чоколадна глазура
Припрема:
Загрејте уље у дубоком тигању или шерпи на средњој ватри док не достигне 350 ° Ф (175 ° Ц). У средњој чинији изгњечите зреле банане док не постану глатке. Постепено додајте брашно које се само диже и мешајте док се не формира густо, лепљиво тесто. Користећи малу мерицу за колаче или две кашике, у врело уље убаците порције теста величине кашике. Пржите у серијама да бисте избегли пренатрпаност. Кувајте 2-3 минута, повремено окрећући, док крофне не постану златно браон боје и не буду печене. Извадите их из шерпе и оцедите на папирним убрусима. Док су још топле, уваљајте крофне у шећер у праху, цимет-шећер или по жељи прелијте чоколадном глазуром. Послужите одмах за најбољу текстуру и укус.
Србија Данас/Стил, Милица Крајновић/Пренела Ј.Ш.