СА ПОНОСОМ ДА ЈЕ ИЗНЕСЕТЕ НА СТО
Рецепт за НАЈУКУСНИЈУ БАКЛАВУ - Ништа сочније нисте пробали, припрема је једноставна, а ево шта је потребно
Обрадујте укућане укусном посластицом.
Данас вам предлажемо рецепт за веома укусну баклаву коју можете припремати и у току поста или уколико постите среду и петак.
Ево шта је потребно од састојака и како се прави.
Састојци и припрема.
500 г танких кора за питу
Фил:
300 г млевених ораха
100 мл уља
100 мл воде
2 кесице ванилин шећера
4 кашике шећер
4 кашике пшеничног гриза
Премаз:
150 г маргарина (ако постите узмите посни)
50 мл уља
Сируп:
500 мл воде
350 г шећера
1 лимун
Састојке за фил измешати. Растопити маргарин па додати уље. Раширити једну кору, премазати са две кашике премаза, ставити другу кору, премазати једном кашиком премаза. На крај коре ставити фил, добро га притиснути да се не расипа па мотати чврст ролат. Ролате слагати у велику подмазану тепсију и исећи на мање ролнице.
Одгоре све добро премазати премазом и ставити да се пече на 200 степени око 30 минута. Печене баклаве оставите да се охладе па прелити врелим сирупом.
Кувајте шећер, воду и кришке лимуна око 15 минута од тачке кључања. Преливене баклаве оставите најмање 4 сата да стоје, а најбоље до сутрадан. Уживајте у оригиналном рецепту.