SA PONOSOM DA JE IZNESETE NA STO
Recept za NAJUKUSNIJU BAKLAVU - Ništa sočnije niste probali, priprema je jednostavna, a evo šta je potrebno
Obradujte ukućane ukusnom poslasticom.
Danas vam predlažemo recept za veoma ukusnu baklavu koju možete pripremati i u toku posta ili ukoliko postite sredu i petak.
Evo šta je potrebno od sastojaka i kako se pravi.
Sastojci i priprema.
500 g tankih kora za pitu
Fil:
300 g mlevenih oraha
100 ml ulja
100 ml vode
2 kesice vanilin šećera
4 kašike šećer
4 kašike pšeničnog griza
Premaz:
150 g margarina (ako postite uzmite posni)
50 ml ulja
Sirup:
500 ml vode
350 g šećera
1 limun
Sastojke za fil izmešati. Rastopiti margarin pa dodati ulje. Raširiti jednu koru, premazati sa dve kašike premaza, staviti drugu koru, premazati jednom kašikom premaza. Na kraj kore staviti fil, dobro ga pritisnuti da se ne rasipa pa motati čvrst rolat. Rolate slagati u veliku podmazanu tepsiju i iseći na manje rolnice.
Odgore sve dobro premazati premazom i staviti da se peče na 200 stepeni oko 30 minuta. Pečene baklave ostavite da se ohlade pa preliti vrelim sirupom.
Kuvajte šećer, vodu i kriške limuna oko 15 minuta od tačke ključanja. Prelivene baklave ostavite najmanje 4 sata da stoje, a najbolje do sutradan. Uživajte u originalnom receptu.