РУЧАК ЗА ДАНАС! ОВАКО ПРИПРЕМЉЕНА ТЕЛЕЋА КОЛЕНИЦА НЕСТАНЕ СА СТОЛА ЗА ЧАС: Ручак као у кафани! (РЕЦЕПТ)
Телећа коленица је укусни, меснати део телета, који се може припремити на многе начине. Представљамо вам телећу коленицу спремљену на вртларски начин.
Састојци:
- 1 телећа коленица исечена на парчад
- 1 лимун
- 2 парадајза
- маслиново уље
- 400 грама грашка из конзерве
- 3 јаја
- 100 грама путера
- 2 гранчице рузмарина
- 1 говеђа коцка за супу
- 2 главице црног лука
- 2-3 кашике пармезана
- 6-7 ручки целера
- 3 чешња белог лука
- 1 килограм ољуштених кромпира
- половина струка празилука
- 4 шаргарепе
- со
- млевени црни бибер

Рецепт Ане Ивановић за НАЈСОЧНИЈЕ, НАЈМИРИСЊИЈЕ БОЖИЋНЕ МЕДЕЊАКЕ и то без брашна и шећера: Уопште не гоје!

ЧАРОЛИЈА ПРАЗНИКА! Најлепши новогодишњи МАФИНИ: Како да направите јестиве снежне кугле! (ФОТО, РЕЦЕПТ)
Начин припреме:
Алатком издубимо кромпире и куглице ставимо у суд са водом да не потамне. Парчад коленице посолимо и побиберимо са обе стране и пржимо у тигању са загрејаним уљем и 50 грама растопљеног путера.
У шерпу на шпорету са 400 милилитара воде ставимо коцку за супу. Два парадајза исечемо на крупнију парчад и половину додамо у шерпу са супом.
Парчад коленице извадимо из шерпе и на преосталој масноћи пржимо ситно исечен црни лук. Додамо шаргарепе исечене на косе кругове, ручке целера исечене на парчад, куглице кромпира и грашак. Посолимо, побиберимо и промешамо. Додамо садржину из шерпе. Садржину из тигања преручимо у земљану посуду за печење.
У посуду поређамо парчад коленице, додамо преосталу парчад парадајза и посолимо. Бели лук и першун исечемо и додамо у посуду. Додамо преостали путер исечен на парчад. Нанесемо пармезан и гранчице рузмарина. Посуду поклопимо, ставимо у рерну и печемо 60 минута на 220 степени.
На једну страну чиније сервирамо поврће из посуде, а на другу степенасто поређамо парчад коленице. Прелијемо сосом из посуде. Декоришемо гранчицама першуна.
Пријатно!