clear sky
15°C
17.05.2024.
Beograd
eur
117.1192
usd
107.5969
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

RUČAK ZA DANAS! OVAKO PRIPREMLJENA TELEĆA KOLENICA NESTANE SA STOLA ZA ČAS: Ručak kao u kafani! (RECEPT)

25.12.2022. 08:47
Piše:
Srbija Danas/Bastabalkana
meso
meso / Izvor: Foto: Shutterstock

Teleća kolenica je ukusni, mesnati deo teleta, koji se može pripremiti na mnoge načine. Predstavljamo vam teleću kolenicu spremljenu na vrtlarski način.

Sastojci:

  • 1 teleća kolenica isečena na parčad
  • 1 limun
  • 2 paradajza
  • maslinovo ulje
  • 400 grama graška iz konzerve
  • 3 jaja
  • 100 grama putera
  • 2 grančice ruzmarina
  • 1 goveđa kocka za supu
  • 2 glavice crnog luka
  • 2-3 kašike parmezana
  • 6-7 ručki celera
  • 3 češnja belog luka
  • 1 kilogram oljuštenih krompira
  • polovina struka praziluka
  • 4 šargarepe
  • so
  • mleveni crni biber
Recept Ane Ivanović za NAJSOČNIJE, NAJMIRISNJIJE BOŽIĆNE MEDENJAKE i to bez brašna i šećera: Uopšte ne goje!

Recept Ane Ivanović za NAJSOČNIJE, NAJMIRISNJIJE BOŽIĆNE MEDENJAKE i to bez brašna i šećera: Uopšte ne goje!

ČAROLIJA PRAZNIKA! Najlepši novogodišnji MAFINI: Kako da napravite jestive snežne kugle! (FOTO, RECEPT)

ČAROLIJA PRAZNIKA! Najlepši novogodišnji MAFINI: Kako da napravite jestive snežne kugle! (FOTO, RECEPT)

Način pripreme:

Alatkom izdubimo krompire i kuglice stavimo u sud sa vodom da ne potamne. Parčad kolenice posolimo i pobiberimo sa obe strane i pržimo u tiganju sa zagrejanim uljem i 50 grama rastopljenog putera.

U šerpu na šporetu sa 400 mililitara vode stavimo kocku za supu. Dva paradajza isečemo na krupniju parčad i polovinu dodamo u šerpu sa supom.

Parčad kolenice izvadimo iz šerpe i na preostaloj masnoći pržimo sitno isečen crni luk. Dodamo šargarepe isečene na kose krugove, ručke celera isečene na parčad, kuglice krompira i grašak. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Dodamo sadržinu iz šerpe. Sadržinu iz tiganja preručimo u zemljanu posudu za pečenje.

meso
meso / Izvor: Foto: Shutterstock

U posudu poređamo parčad kolenice, dodamo preostalu parčad paradajza i posolimo. Beli luk i peršun isečemo i dodamo u posudu. Dodamo preostali puter isečen na parčad. Nanesemo parmezan i grančice ruzmarina. Posudu poklopimo, stavimo u rernu i pečemo 60 minuta na 220 stepeni.

Na jednu stranu činije serviramo povrće iz posude, a na drugu stepenasto poređamo parčad kolenice. Prelijemo sosom iz posude. Dekorišemo grančicama peršuna.

Prijatno!