Трик који мења све: Овако се кува кукуруз брзо, мекано и пуног је укуса - један састојак га чини вансеријским
Пробајте већ данас и уверите се сами зашто сви причају о овом начину кувања кукуруза.
Лето је незамисливо без мириса и укуса куваног кукуруза. Било да га купујете на плажи, пијаци или припремате код куће, ова сезонска посластица враћа у детињство, подсећа на летње вечери и окупљања са најмилијима. Ипак, многи одустају од припреме код куће јер верују да је за савршено куван кукуруз потребно и по сат времена стајања крај шпорета.
Добра вест је да то више није случај – уз једноставан трик, кукуруз може бити готов за свега 10 минута, а укус ће вас одушевити.
Осим што је укусан, кукуруз је и изузетно хранљив. Богат је угљеним хидратима, магнезијумом, фолном киселином, протеинима и бројним другим корисним састојцима који га чине идеалним оброком у летњим данима. Лаган је, а опет заситан, па не чуди што га многи радо бирају као ужину или лагану вечеру.
Трик за брзо кување кукуруза
Ако желите да уштедите време, а не жртвујете укус, ево трика који је постао виралан међу љубитељима ове намирнице.
Припрема:
Најпре оперите клипове кукуруза и поделите их на две половине – на тај начин ће се брже скувати и лакше стати у шерпу.
Поређајте их у шерпу и прелијте водом тако да буду потпуно прекривени.
Ставите на шпорет и сачекајте да вода прокључа.
Када проври, додајте једну чашу свежег млека и један комад путера (отприлике величине ораха). Ова два састојка су кључ – млеко даје кукурузу благу слаткоћу и пунији укус, док путер чини зрна мекшим и сочнијим.
Кувајте све заједно још 10 минута.
Након тога, склоните са рингле, посолите по укусу и – уживајте!
Резултат? Кукуруз који је савршено мекан, пун укуса и мириса, без дуготрајног кувања.
Савет за крај
Овај трик не само да штеди време, већ и подиже укус обичног куваног кукуруза на виши ниво. Уместо обичне воде, комбинација млека и путера уноси дозу кремастоће и нежности у свако зрно. Идеално је за све који желе брз, здрав и укусан летњи оброк – без компликација.