Брзи доручак за понедељак, ПИТА БЕЗ КОРА и без муке: Готова за 5 минута, умути и испеци – летњи специјалитет који одушевљава цео свет
Заборавите на развијање кора, прљаве судове и сате у кухињи! Ова турска пита без кора прави се за 5 минута, а укусом осваја целу породицу – идеална за брзински доручак, лагани летњи ручак или вечеру без стајања за шпоретом.
Када у понедељак желите нешто једноставно, јефтино, а укусно – ова турска пита без кора је пун погодак! Све што вам треба јесте неколико основних састојака које већ имате у кухињи, једна чинија, виљушка и добра воља. Нема квасца, нема чекања да тесто нарасте – само умутите, сипајте у плех и пеците!
Овај рецепт постао је виралан управо зато што штеди време, енергију и новац, а резултат је мекана, сочна пита која се може јести и сутрадан. Идеалан оброк за летње дане када не желите да палите шпорет, а ипак желите домаће и укусно јело.
Састојци:
- 2 кромпира
- 2 парадајза
- 3 зелене паприке
- 2 млада лука
- 4 јајета
- 1 кашичица соли
- 100 г фета сира
- 1 чаша уља
- 1,5 чаша млека
- 3,5 шоље брашна
- 2 кесице прашка за пециво
- рендани сир
Припрема:
Кромпир, парадајз, зелену паприку и зелени лук исеците на ситне коцкице. Парадајзу скините кожицу. Затим умутите јаја, па додајте поврће, со, сецкану фету, уље и млеко. Добро промешајте. На крају додајте брашно и прашак за пециво. Калуп пречника 32 цм премажите путером. Сипајте смесу, поспите рендани сир преко и пеците на 200°Ц неких 30-35 минута.