Četvrtak 07. dec 2023.
ivana kostić

Progovorila najbolja drugarica preminule Ivane: Od njenih reči suze same naviru na oči

Foto: Facebook/Ana Vitorović
Duša moja otišla sa anđelima...

- Ivana je bila žena za primer. Borac. O njoj niko ne može da kaže ništa loše. Do ove tragedije došlo je nizom okolnosti – kaže za Telegraf.rs Ana Vitorović, najbolja drugarica porodilje Ivane Kostić (32) iz Niša koja je umrla 28. juna tri dana posle porođaja carskim rezom, odmah pošto je i njena beba izdahnula.

Status na stranici posvećenoj preminuloj Ivani Kostić: Ja sam čovek koji nema šta da izgubi

Ivanina najbolja drugarica, koja ju je i krstila i bila joj svedok i na venčanju, kaže da je sa njenim odlaskom otišlo pola nje:

Vanredni nadzor u Nišu: Zdravstvene ustanove pod lupom zbog smrti trudnice Ivane i njene bebe!

– O Ivani ja, kao neko ko je zna od detinjstva, ali to isto može da kaže i neko ko je samo iz viđenja znao, ne može da kaže ništa loše. Devojka, žena za primer.

Prema njenim rečima, Ivana se kroz čitav život sama borila kako bi pomagala ljudima u nevolji.

– Borila se sama da završi i srednju medicinsku skolu, i Medicinski fakultet, stomatologiju, upravo da bi se bavila tim humanim pozivom i da bi pomagala ljudima u nevolji… Do ove tragedije je došlo nizom okolnosti o kojima možemo da pričamo, razumećete, kad se završi uviđaj zvaničnih organa i kad budemo imali uvid u svu dokumentaciju koja se očekuje – s bolom kaže Ana, Ivanina drugarica.

Potresno: Slika sa sahrane porodilje Ivane iz Niša i njene bebe kida dušu (FOTO)

Nišlijka Ivana Kostić preminula je u GAK Višegradska u Beogradu, a njena beba u Institutu za neonatologiju. Nesrećna žena koja je bila u sedmom mesecu trudnoće zbog komplikacija je upućena iz Niša na dalje lečenje u bolnicu u Višegradskoj gde se 25. juna porodila carskim rezom. Tri dana kasnije beba preminula, a ubrzo za njom i majka.

Niko od njene porodice ne želi da komentariše tragediju, a na Fejsbuku je formirana grupa “Pravda za Ivanu i Veru” gde su ljudi izrazili ogorčenje tragedijom i zatražile odgovornost lekara.

Povodom ovog slučaja u svim zdravstvenim ustanovama u kojima je Ivana lečena, kako u Nišu tako i u Beogradu, u toku je inspekcijski nadzor.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
4 Beograd