Skip to main content
Foto: Youtube/ Printscreen/ Yugopapir

Elfeta je uhvatila srpsko dete za glavu i rekla JEZIVE REČI, a onda ga ZAKLALA: Svedok otkrio - Čulo se samo krkljanje

Foto: Youtube/ Printscreen/ Yugopapir
Užasni detalji sa svedočenja za ubistvo Slobodana Stojanovića

Zaštićeni svedok Tužilaštva BiH S-1 rekao je da je video kada je Elfeta Veseli nožem presekla vrat dečaku Slobodanu Stojanoviću (12).

U nastavku suđenja Elfeti Veseli i Sakibu Hasliloviću za svirepo ubistvo dečaka Slobodana Stojanovića (12) kod Zvornika 1992, ovaj svedok je putem video-linka iz Beograda opisao dešavanja koja su prethodila stravičnom činu. Na početku jučerašnjeg ročišta, svedok je rekao da je sa oko 100-120 pripadnika jedinice Fikreta Mustafića Šiptara u julu 1992. krenuo iz Cerske na akciju u Kamenici da bi "oslobodili područje, da bi iz Srebrenice izašla nejač".

- Kada smo stigli na brdo udrić, tu smo zatekli Nasera Orića koji je na području Kamenice bio komandant i organizator akcije, te nekoliko komandira jedinica među kojima su bili Sakib Halilović Kibe i Zulfo Tursunović. Na putu prema Kamenici naišli smona vezane srpske vojnike koje su zarobili pripadnici muslimanske vojske – rekao je S-1.

Naser Orić
Foto: Profimedia

Svedok je naveo da je tog dana tokom sukoba sa srpskom vojskom ranjen, nakon čega je u besvesnom stanju odnesen u ambulantu u Kamenici. Kada se osvestio, rekao je da je bilo mnogo vojske, a da su sa Kibetovom grupom stajali Naser Orić, Tursunović i ostali komandiri.

- Orić, Kibe i Zulfo su mi prišli i sve je bilo mirno kada se u jednom momentu čuo dečji glas koji je vikao: "Bežite, evo balija, sve će nas pobiti!" Dečak koji je imao između 10 i 15 godina, koji se pojavio na biciklu, bio je mršav, smeđe kose i na sebi je imao na kolenima pocepane pantalone i belu majicu – navodi svedok.

Bila je sva u krvi, a potom je viknula JE*EM MU MATER, ŠTA URADI OD MENE: Ovako je Albanka ubila srpskog dečaka

Dečaku je Elfeta prišla i uhvatila ga za glavu. Neko je, kaže, rekao Kibetu i Oriću da će ona napraviti “belaj”, na šta je Orić odgovorio da “ona nema j*** za to”.

Foto: Printscreen/Youtube/RTRS vijesti
Elfeta Veseli
Foto: Printscreen/Youtube/RTRS vijesti

- Video sam kako Elfeta drži dete za glavu, uzima nož i govori: “Ako sam ja balinkura, on je četnik”, nakon čega mu povlači nož ispod brade. Ispod vrata je tekla krv, a ja sam okrenuo glavu i čuo krkljanje, kao da je nešto hteo da kaže. Ona ga je odgurnula, a kada je pao, još je davao znake života. Neko je tada rekao daje tek tada gotov – ispričao je S-1.

On je dodao da je Elfeta onda uzela “dugu devetku” i prislonila dečaku na glavu, ali da nije video kada je ispalila jedan ili dva metka kada je čuo pucanj.

OTIMANJE OD ZABORAVA: Mali Slobodan kog je mučila i ubila komšinica muslimanka dobija spomenik?

Orić je obožavao Elfetu zbog njenih zasluga u ratu. U nastavku svedočenja rekao je da su mu Srbi ubili brata i druge članove porodice, za šta je Sudsko veće navelo da time Tužilaštvo dokazuje kredibilitet svedoka.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd