Skip to main content
Slobodan Stojanović

Prišla mu s leđa i zaklala ga nožem: Tužilaštvo BiH uložilo nova tri materijalna dokaza protiv žene monstruma

Foto: Youtube/ Printscreen/ Yugopapir
Najsvirepiji čin

Tužilaštvo BiH uložilo je danas još 3 materijalna dokaza tokom nastavka suđenja Elfeti Veseli i Sakibu Haliloviću za ubistvo 12-godišnjeg dečaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika.

Tužilac Milorad Barašin, koji je menjao kolegu Miroslava Janjića, uložio je izvode iz Matične knjige umrlih opštine Zvornik na ime Slobodan Stojanović od 27. jula 1992. godine i njegovog oca Ilije Stojanovića, koji je u međuvremenu preminuo.

Elfeta Veseli
Elfeta Veseli
Foto: Printscreen/Youtube/RTRS vijesti

Barašin je uložio i zapisnik Centra javne bezbednosti Zvornik od 15. marta 1993. godine sa pečatom Haškog tribunala, koji je sačinjen tokom davanja izjave ratnog zarobljenika Vojske RS Feriza Kajića.

Branilac Elfete Veseli, Mirna Delalić, uložila je prigovor na autentičnost, zakonitost i relevantnost ovog dokaza, navodeći da on nije bitan za ovaj predmet.

Tužilaštvo BiH tereti Elfetu Veseli da je kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, takozvane Armije BiH, u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila 12-godišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo, na području Kamenice.

Prema optužnici, ona je na najsvirepiji način ubila dečaka tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla s leđa i zaklala ga nožem.

U optužnici je navedeno da je Sakib Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda, znao da je njegova podređena počinila ovo krivično delo, ali da nije preduzeo neophodne mere da bude kažnjena.

Bila je sva u krvi, a potom je viknula JE*EM MU MATER, ŠTA URADI OD MENE: Ovako je Albanka ubila srpskog dečaka

Termin za održavanje narednog ročišta, na kojem bi putem video linka trebalo da bude saslušan još jedan svedok Tužilaštva, biće naknadno određen.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Fog
-0 Beograd