Skip to main content
kosa

OBRATITE PAŽNJU! Sanjali ste KOSU - Evo šta to može da znači, nije isto, boja i dužina šalju vam poruku podsvesti

Foto: Shutterstock
Ovako možete da saznate dosta o svom trenutnom emotivnom i psihičkom stanju, prema sanovniku!

Da li ste sanjali kako vam opada kosa, imate dugu kosu ili čak da se šišate? Imate u snu loš dan sa kosom? Kosa simbolično predstavlja da ćete poboljšati svoje zdravlje, snagu, sreću i osetljivost na okruženje.

„Kosa“ je predstavljanje vašeg sopstvenog ja, na dubljem nivou. Kosa je prema psiholozima za snove povezana sa našom se*sualnošću. Da li se osećate poželjno?

Duga kosa može značiti da osećate da vam je potrebna veća pažnja. Videti sebe sa bujnom dugom kosom pozitivan je znak koji ukazuje na to da vam je potrebna neka vrsta stimulacije, ali da ste spremni da preuzmete svet. Kosa uopšte tokom snova može predstavljati da rastete i pokušavate da pronađete svoj identitet.

Kosa u snu takođe može da predstavlja i poželjnost. Ako ste sanjali neurednu ili kratku kosu, može vam sugerisati da pokušavate da pronađete cilj u životu. Ako neko dodiruje ili se igra s vašom kosom (oblikuje je ili seče), to može ukazivati na postojanje napetosti sa drugom osobom.

Šta znači sanjati kosu?

Kosa je generalno duhovno moćna simbolika. Zašto? Ako se okrenemo biblijskom značenju kose, onda u Bibliji Samson (sudije 16) označava da je kosa povezana sa gubitkom moći. To biste mogli biti vi ili neko vama blizak. Gubitak snage može se povezati i sa vašim unutrašnjim mislima o životu. Sama kosa je manifestacija kako kontrolišemo svoj život.

Često vidimo samu kosu kao prezentaciju sopstvenog identiteta u životu. San je o novom osećaju iskrenosti, otvorenosti, pa čak i vašem sopstvenom pristupu životu. Često kosa u snu ukazuje na zdravlje, ispraznost, zavođenje nekoga i simbolizuje razdvajanje životnih problema.

Sanjali ste o kosi jer je kosa spoljni prikaz naše ličnosti i identiteta. Frizure su često povezane sa našim životom i identitetom. Znači, sanjati da je vaša kosa čista ili da ste ćelavi će biti prilično moćan san! Kosa je često povezana sa tim kako odlučujemo da budemo uporni bez obzira na probleme sa kojima se suočavamo. Ovde je poruka. Vi odlučujete koje veze imate u životu. Vaš um i vaša perspektiva odlučiće vaš životni put.

Sanjati gubitak kose

Sanjati o gubitku kose povezano je sa situacijom koja nije u vašoj kontroli. Da, razdvojeni krajevi i suva kosa nisu jedini užas koji svakodnevno trpimo, ponekad je veoma teško upravljati kosom. Stoga san o gubitku kose u pramenovima može biti psihološki traumatičan.

Snovi o kosi često su povezani sa ispraznošću. Značajno je da sanjati o dugoj kosi može ilustrovati mušku se*sualnost. Ako ste ćelavi, ovo bi moglo nagovestiti da biste mogli imati problema sa samopoštovanjem. Da biste shvatili san dublje, važno je sagledati psihološku stranu zašto ste sanjali kosu.

Tumačenje snova o kosi

Frojd je verovao da je gubitak kose povezan sa strepnjom starenja. Kosa na licu takođe može ukazivati na duhovni kontekst vitalnosti. Videti osobu sa plavom kosom u snu znači da će vam trebati mudrost. Ako vidite da vam se seče kosa, to vam može navesti da osećate nedostatak motivacije, možda osećate da neko pokušava da vas ućutka iz bilo kog razloga.

Ako sanjate da brijete glavu ili noge, to može značiti da će se na kraju istina otkriti. Ako se fenirate u snu to pokazuje da ne želite nekoga izneveriti u životu. Šišanje kose takođe može predstavljati da želite uvažavanje u društvu.

U drevna vremena kosa se uglavnom rezala da bi se nagovestilo da neko mora biti u skladu. Na primer, u vojsci su bile brijane kose, a takođe i osuđenice. Nejasna ili lepršava kosa označava emocionalno teška vremena. Da, puno značenja ima ovaj san. Ali hajde da proširimo neke od ovih.

Šta znači izgubiti kosu u snu?

Gubitak kose u snu simbolizuje osećaj ograničenja. Kako je naša kosa povezana sa unutrašnjim samopoštovanjem, to može ukazivati na to da nemate omotač da sakrijete svoje misli u budnom životu. Često može ukazivati na anksioznost u životu, a to je posebno povišeno ako sanjate da ćelavite.

kosa
kosa
Foto: Profimedia

Sanjati crvenu kosu

Crvena kosa u snu može se povezati sa mnogo različitih simbolika. Psihološka literatura o snu kaže da crvena simbolizuje naše snažne resurse u životu. Pokazuje šta se može postići ličnim resursima. Videti osobu sa crvenom kosom u snu može značiti da je vreme da se fokusirate na svoje strasti u životu.

Sanjati vaške ili pauke u kosi

Ako ste sanjali da vidite vaške ili pauke u kosi, to može da ukazuje da ste možda fokusirani na problem za koji nije potrebna vaša puna pažnja. Pravi šok ovde bi bio ako bi se uplašili zbog toga što vam je bilo u kosi. Ovo je povezano sa kontrolom u vašem životu i da morate da sledite sopstvene ciljeve da biste se fokusirali na svoje ambicije.

Sanjati da češljate kosu

Češljanje kose može biti prilično bolno, može u snu ukazivati na to da trebate steći kontrolu u svom životu. Možda vam život ide drugačijim putem i taj san se odnosi na vaše ambicije u životu. Ovo može ukazivati na to da pokušavate da impresionirate druge i da vam je potrebno novo radno okruženje.

Bikovi MRZOVOLJNO ulaze u ovu sedmicu, NOVE VARNICE u ljubavi kod Lavova, napetost kod Riba - HOROSKOP za ponedeljak je tu

Bikovi MRZOVOLJNO ulaze u ovu sedmicu, NOVE VARNICE u ljubavi kod Lavova, napetost kod Riba - HOROSKOP za ponedeljak je tu

PREVELE BI ŽEDNOG PREKO VODE! Žene rođene u ovim znacima su fatalne zavodnice, ne može im niko odoleti

PREVELE BI ŽEDNOG PREKO VODE! Žene rođene u ovim znacima su fatalne zavodnice, ne može im niko odoleti

Sanjati dugu kosu

Duga kosa povezana je sa našom slobodom u životu. U životu je duga kosa postala simbol slobode, otvorenosti i bezbrižnog stava. Duga kosa povezana je sa našim osobinama, ovaj san uključuje aspekte sebe. Činjenica je da ovaj san predstavlja ispunjenje. Nije iznenađujuće što ovaj san potvrđuje da ste trenutno na pravom mestu. Simbolično, duga kosa ukazuje da se krećete u pravom smeru.

Sanjati da vam neko seče kosu

Ovaj san može biti jednostavan odraz vaših strepnji u životu. Kao što kosa simbolizuje nas kako rastemo i razvijamo se, dakle, rezanje kose može ukazivati na aspekt vas ili na problem zbog kojeg ste zabrinuti. Često se može povezati sa situacijom kada ništa ne funkcioniše na način kako ste hteli.

Sanjati pranje kose

Sanjati da perete svoju kosu ili da neko drugi pere kosu ukazuje na to da sprečavate blokadu u vašem ličnom rastu. Ponekad kada možda oklevate da pronađete prave stvari u životu, setite se da trebate da se izlečite od bilo koje traume i radite na novom pristupu problemima.

kosa
kosa
Foto: Profimedia

Sanjati kosu kako raste na glavi

Ako u snu vidite kako vam kosa raste, to ukazuje da očajavate da stvari zadržite onakve kakve jesu. Pristupili ste problemima na pogrešan način i stvari u vezi dugo nisu ispravne. Ne brinite, to ne mora nužno značiti da ćete raskinuti! Može biti samo da morate da preispitate i procenite svoje odnose.

Sanjati da kosa brzo raste

Dakle, ne želimo da nam kosa odjednom raste jako brzo! Pa, ovaj san predstavlja ujedinjenje dve osobe. Interesantno je da sa duhovne perspektive predstavlja spajanje i muških i ženskih kvaliteta. To takođe može značiti moguću novu vezu ili oslobađanje u budućnosti. Sada duga kosa označava snagu, lepotu i slobodu koja se često može povezati sa simbolom nove ljubavne veze. Blago vama!

Sanjati plavu kosu

Dakle, sanjali ste plavu kosu? To se često može povezati sa tim kako se osećate u životu. Kako je plava kosa duhovno povezana sa srećom, to može sugerisati da ćete u budućnosti preduzeti srećnu društvenu priliku. Plava kosa takođe simbolizuje preobražavanje na bolje, ako sanjate lepu osobu sa plavom kosom, može vam sugerisati da prolazite kroz fazu duhovnog prosvetljenja.

Ako ste plavuša u budnom životu i imate ovaj san, to simbolizuje vaše unutrašnje promene i činjenicu da će se u životu smanjiti strahovi i strepnje. Plava kosa je fantastičan san. Možda ćete pažljivo dokumentovati sve u životu, kako biste se poboljšali i usredsredili na svoje krajnje ciljeve. Ako u snu nailazite na plavokose žene ovo je pozitivan znak. Bojenje kose plavom u snu znači da morate biti spremni za veliki događaj u budućnosti. Krajnji cilj je biti u stanju preživeti bilo šta u životu.

Sanjati kovrdžavu kosu

Kovrdžava kosa u snovima ukazuje na slobodu izbora u životu. Da li zaista imate kovrdžavu kosu u stvarnom životu? Ako je tako, ovaj san nema stvarno značenje, samo je simbolika slike o sebi koja se prebacila u stanje snova. Ovo je, naravno, ako sanjate vlastite kovrče. Videti još jednu divnu ženu sa kovrdžavom kosom u snu pokazuje da ćete se osećati preplavljeno tokom određenog vremena.

Biće važan i srećan događaj u bliskoj budućnosti. Kovrdžava kosa takođe ukazuje na to da bi neko mogao da pokuša da se sastane sa vama. Da, stvari će u ljubavi postati mnogo složenije! Dok se pravila lepote menjaju, kovrdžava kosa je ponekad u modi, ponekad nije! Ako sanjate da imate periku, ilustruje da bi trebalo da probate drugačiji stil i možda zakažete sastanak sa frizerom!

Sanjati ispravljanje kose

Ispravljanje kose deo je savremene prakse. Ispravljanje kose u snovima je znak činjenice da pokušavate promeniti svoj izgled. To se često može povezati sa ciljem u životu za kojim ste žudili.

Sanjati da vam kosa opada

Kakva noćna mora. Nema ničeg goreg od sanjanja kako vam kosa opada, posebno u pramenovima. Ako vam kosa opada u snu, to ukazuje da je vreme da se fokusirate na sopstvene unutrašnje snage.

Sanjati da farbate kosu

Ako ste u snu eksperimentisali sa različitim bojama kose, to je povezano sa vašim identitetom i životom. Boje kose povezane su sa osećanjem o sebi, promenama i duhovnom vezom koju imamo sa sopstvenim unutrašnjim detetom.

Promena boje kose u snu u mnogim rečnicima drevnih snova ukazuje na to da pokušavate promeniti deo sebe. Možete li da se povežete sa tim? Možda ste primetili da imate izbeljivač, braon ili ste zavirili u prodavnicu prema boji kose. Značenje je i dalje isto. Farbanje kose u snu ili ako se promeni boja vaše kose ukazuje da pokušavate da promenite svoj identitet.

Ako ste videli u snu da farbate kosu u belu boju, to simbolizuje da ćete naučiti mnogo toga prevladati u narednih nekoliko meseci. Oh da, biće izazova sa kojima ćete se baviti. Ako vam je kosa zdrava, to može značiti da će vaš identitet biti doveden u pitanje.

Sanjati pletenice

Ponekad ne možete ići na internet bez da vidite kako je kosa upletena. Trend dolazi i odlazi. Sa gledišta psihologa za snove, spoljna slika je možda bila razlog za taj san. Možda ste videli nekoga na televiziji sa pletenom kosom. Upletena kosa može da ilustruje vaše potrebe u životu. Pletenice su prilično duhovne prirode i može ih nositi bilo koji pol. Pletenica duhovno ukazuje na dug put.

Pletenice u snovima mogu biti jednostavne ili komplikovane. Riblja kost, kinesko stepenište ili vodopad. Tkanje i pletanje kose postali su mnogo istaknutiji sa Internetom. Postoji mnogo različitih jutjub video snimaka kako se plete kosa.

Pletenice zaista izgledaju prelepo i ukazuju na to da ćete preuzeti svoja nesigurna osećanja i pozitivno ih projektovati. Čak i ako imate kratku kosu u stvarnom životu, san o pletenicama ukazuje na to da će se drugi ljudi obratiti vama za savet.

Sanjati kosu u ustima

Sreća! Iskusiti kosu u ustima tokom sna, jednostavno može biti činjenica da vam je kosa zapravo ušla u usta dok spavate. Alternativno, ako nemate dugu kosu, to vam može sugerisati da se pokušavate povezati s drugima na neki način što predstavlja tešku borbu. Duhovno, ovaj san znači da morate pokušati da razumete svoja verovanja u život, a bilo kakve promene koje će se dogoditi morate jednostavno shvatiti!

Sanjati mokru kosu

Mnogo je različitih razloga zbog kojih biste sanjali mokru kosu. Moguće je da perete kosu u snu, ili da plivate. Vlažna kosa iz duhovne perspektive ukazuje da pokušavate nešto oprati u životu. Ako se vratimo osnovnom značenju kose, to je prikaz ne samo našeg identiteta, već i duhovno naše snage i ciljeva u životu.

Stoga, ako sanjate da imate mokru kosu, to se može povezati sa činjenicom da pokušavate da promenite način na koji pristupate stvarima u životu. Ako ste se u snu tuširali i oprali kosu, to može značiti da pokušavate duhovno očistiti sebe.

Sanjati sedu kosu

U drevnim psihičkim knjigama snova seda kosa ukazuje na mudrost i veštinu. Očito je da u našem modernom svetu seda kosa postaje prilično moderna. To može značiti da ste u budnom životu videli nekoga sa sedom kosom. Psiholozi za snove, poput Karl Junga, verovali su da su naši snovi simboli podsvesti.

S druge strane, slike koje vidimo u svakodnevnom životu utiču na naše snove. Ako vidite da kosa iznenada pozeleni, to može ukazivati na to da biste želeli više smernica duhovno, kao i na činjenicu da ste stekli mudrost u životu!

Sanjati belu kosu

Da bismo razumeli san o beloj kosi, moramo se okrenuti duhovnom značenju bele boje. Bela simbolizuje pročišćenje, dobrotu i ravnotežu. Ugledati nekoga sa belom kosom takođe može predstavljati ženu ili muškarca koji su prilično hladnog srca u vašem budnom životu.

Ako ste i sami imali belu kosu, onda ovaj san duhovno može ukazivati na to da ćete rasti u budućnosti. Bela boja je takođe povezana sa osećajem čistote i ispunjenosti i izjednačava se sa ravnotežom. Ako ste u snu odjednom imali belu kosu, to može značiti da ćete biti otvoreni za kreativnost, ako krenete prema napred belo takođe ukazuje na čišćenje u životu.

To što vidite druge sa belom kosom može značiti da ćete uspeti u životu. Zapamtite da kosa u vašim snovima može da simbolizuje vaše misli, znanje i procese rasuđivanja. Bela ili siva kosa predstavlja starost i mudrost, a kosa na telu može simbolizovati zaštitu i toplinu.

Sanjati kratku kosu

Kratka kosa u snu je simbol promene. Kratka kosa se takođe može povezati sa promenom delova sebe i zaštitom drugih. Morate početi razmišljati o tome da budete više fokusirani na sopstvene ciljeve u životu. To može značiti da u životu slobodno izražavate svoja mišljenja.

Sanjati da sređujete kosu

Stil vaše kose može uključivati mnogo različitih alata i procesa. Možda ste upravo videli kosu u repu. Ubacili ste kosu u suvi šampon ili ste u snu mogli videti fen za kosu. U svakodnevnom životu našu kosu svakodnevno stilizujemo – da, za žene je kosa pomalo teška za održavanje. Kosa može biti u različitim tipovima tekstura, bilo da je u pitanju fina ili gruba. Kao žene, imamo i svakodnevnu rutinu stilizovanja.

Šta znači sanjati o upotrebi različitih sredstava za oblikovanje kose?

Prvo, korišćenje fena za kosu iz duhovne perspektive znači da pokušavate ukloniti negativan deo vašeg identiteta. To je zato što sama kosa predstavlja vas i vaše karakteristike. Ako sanjate da koristite lak za kosu, to ukazuje da ćete naići na lepljivu situaciju u životu.

Sanjanje o korišćenju gela za kosu ako ste muškarac može nagovestiti da će se drugi ljudi obratiti vama za savet. Ako vam je četka za kosu u kosi tada to može ukazivati na to da će se neko obratiti vama za savet. Ako je vaša kosa snažno vezana u snu, to ilustruje da se osećate depresivno. Čišćenje ili češljanje kose znači novi početak u životu.

Sanjati periku za kosu

Lažna kosa u snu se često može povezati sa susretom lažnih ljudi koji su u budnom životu. Ako pogledamo psihologiju sna, i Jung i Frojd su verovali da se snovi zasnivaju na slikama iz našeg budnog života.

Moglo bi se desiti da ste u stvarnom životu videli nekoga kako nosi periku ili umetke za kosu i to je rezultiralo vašim snom. Ono što je u vezi snova prilično tajanstveno je činjenica da lažna kosa označava lažne ljude oko vas. Videti periku na svojoj glavi u snu ukazuje da će se desiti situacija koja može rezultirati zavođenjem.

Sanjati smeđu kosu

Smeđa kosa u snovima, povezana je sa vašim unutrašnjim uverenjima. Videti smeđu kosu na nekom drugom može značiti da bi u budućnosti trebali biti pozitivni, a prema starijim knjigama snova ovaj san je srećan predznak. Postoji mnogo različitih nijansi smeđe.

Ako ste u snu primetili da ste osoba sa smeđom bojom kose, kada vam je kosa obično druge boje, onda ovaj san može ukazivati na intelektualne osobine ličnosti koje imate u budnom svetu.

Smeđa kosa iz duhovne perspektive je povezana sa našim zemaljskim svojstvima u životu. U snu, osobe smeđe kose mogu ukazivati na zaštitu, održivost i takođe na životnu odgovornost. Smeđa kosa se obično pojavljuje u snu kada su vam potrebni  dobri prijatelji i jaka sigurnost za napredak. Ako ste i sami imali smeđu kosu u snu, to može značiti da ćete steći materijalnu imovinu.

Smeđa je divna boja i u psihologiji je povezana sa našom iskrenošću. Sa psihološkog stanovišta iz snova, postaviću vam pitanje: da li je nedavno bila izazvana vaša iskrenost? Smeđa kosa je takođe povezana sa materijalističkim obrascima u životu, a smeđa kosa može biti povezana sa elegancijom, organizacijom i savršenstvom.

Sanjati crnu kosu

Ako vam je u snu kosa crna, onda to može ukazivati na to da u životu trebate biti jači. Sanjati kosu crne boje sa gledišta psihologa za snove ilustruje da je i sam san povezan sa organizacijom. Zanimljivo je da psiholozi za snove nikada nisu verovali da je boja kose toliko važna.

Pa šta ovaj san duhovno znači? Ovaj san ukazuje na to da ćete možda osećati da brinete o oblastima svog života. Često je crno povezano sa depresijom. Ako ste sanjali crnu kosu, ne brinite! Ovaj san nije posebno loš za vas. Možda pokušavate ubediti sebe da radite stvari zbog kojih možda niste srećni.

Mnoge knjige iz snova govore da je crna kosa povezana sa tamnim anđelima. To znači da se zbog negativnih uticaja plašite da napredujete u životu. Sanjati crnokosu osobu ilustruje da u životu možete pobediti bilo šta.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd