Skip to main content
daska

Nanela je SMESU od DVA sastojka na DASKU za sečenje koja je bila MASNA i NEPRIJATNO je mirisala!

Foto: privatna arhiva
Rezultati su fenomenalni!

Najteža mesta za čišćenje u kuhinji obično su frižider i rerna. Kada treba da ih očistite obično je to mukotrpan i posao koji dugo traje. 

Ipak, ne treba da zbog toga zanemarite i druge alate i delove kuhinje koje možda smatrate manje bitnim ili čistijim. Mnoge domaćice zanemaruju razne površine i alate koje su pravo leglo bakterija pa ih samo površno čiste, a prljavština na njima i bakterije se skupljaju vremenom. 

piler
piler
Foto: privatna arhiva

Tako je i sa pilerom koji koristite za čišćenje povrća. Njegovo sečivo nije ravno već isprekidano zbog čega se u ovim neravninama vrlo često skuplajju ostatci povrća koji se sunđerom ne mogu skinuti. Zato je bitno da za ovakve alate koji imaju nedostupna mesta, koristite četku za pranje sudova.

Dakle pored sunđera za pranje obavezno nabavite četku koja pomaže da doprete do nedostupnih mesta i očistite sve neravnine na nožu pilera. Po potrebi možete povremeno ostaviti pilier zajedno sa još nekim sitnijim kuhinjskim alatima da se prokuva na laganoj vatri par minuta.  Ovo će sigurno pomoći da se temeljno očisti i da se naslage od povrća ili voća uklone.

so
so
Foto: privatna arhiva

Pored ovoga se jako malo vremena posvećuje dasci za sečenje, koja je posebno podložna lepljenju masnoća u slučaju da je od plastike. Pored dertedženta, potrebno je da dasku očistite sa malo soli i limunovim sokom.

So pospite po dasci, a zatim utrljajte so po dasci sa jednom polovinom limuna. Nestaće sve masnoće i mirisi koje je teško ukloniti. 

BONUS VIDEO/Ana Nikolić jedva stoji na nogama u kafani

 

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd