Ovako OFARBAJTE ČUVARKUĆU - Jednostavna tehnika omogućiće vam jarku i postojanu crvenu boju vaskršnjih jaja
15.04.2025.
10:43
Komentari (0)
Čuvarkuća je jaje koje ćete prvo izvaditi iz lonca i ono će obavljati ulogu zaštite porodice do sledećeg Vaskrsa.
Kako se lep postupak farbanja jaja ne bi pretvorio u glavobolju, poslušajte ovaj savet za dobijanje lepe i postojane crvene boje.
Potrebno:
- jaja
- lukovina
- sirće
- voda
Priprema:
U šerpu stavite oko 80 g opne od luka i 1800 ml vode. Poklopite je manjim poklopcem i kuvajte oko 40 minuta na srednjoj vatri.
Procedite vodu od luka i opne sklonite. Bela jaja ubacite u vinsko sirće i spustite u dobijen "sok". Kuvajte na jakoj vatri dok se ne pojave mehurići, onda smanjite na srednju i ostavite 13-14 minuta.
Skinite sa vatre i ostavite 10 minuta da se prohladi. Izvadite jaja, premažite uljem i uživajte u Vaskrsu!