Protiv NADIMANJA, za lepši miris i ukus: Grašak će biti mnogo bolji ako mu DODATE OVAJ TAJNI SASTOJAK!
Da li ste ikada čuli za ovaj trik u kuvanju?
Čorbast grašak spada među ona proverena jela koja se uvek rado nađu na trpezi. Ipak, postoji jedan jednostavan dodatak koji može potuno osvežiti njegov ukus i miris, ali i učiniti jelo lakšim za stomak.
U našoj kuhinji grašak se tradicionalno sprema na klasičan način – propržen luk, šargarepa na kolutove, voda, grašak i zaprška. Međutim, ova namirnica pruža prostor za male kulinarske eksperimente, a jedan od najboljih trikova je dodavanje mirođije.
Mirođija jelu daje posebnu svežinu i čini da čorba bude laganija i zanimljivijeg ukusa. Posebno se lepo uklapa uz slatkoću mladog ili smrznutog graška, a istovremeno blagotvorno deluje na varenje i ublažava nadutost, zbog čega je odličan začin za sva jela od mahunarki.
Osim što poboljšava varenje, mirođija se savršeno slaže sa svim sastojcima koji se uobičajeno koriste u pripremi graška – lukom, belim lukom, šargarepom i zaprškom.
Najbolje vreme da je dodate jeste pred kraj kuvanja, oko pet minuta pre nego što skinete šerpu sa šporeta. Možete koristiti i svežu i suvu mirođiju – svežu je dovoljno sitno iseckati i ubaciti na kraju kako bi zadržala aromu, dok suvu možete staviti malo ranije da bi pustila svoj miris.