Skip to main content
prozor

Svi PVC PROZORI imaju OPCIJU, zbog koje će vam u stanu ove zime biti MNOGO TOPLIJE - samo ovo uradite

Foto: Shutterstock
Pravo rešenje u ovim ledenim danima.

Poslednjih dana, Srbiju je zahvatio hladni talas, zbog kojeg mislimo da zima verovatno nikada neće proći. Koliko god da se grejete, nije dovoljno. Toliko je hladno kao da nemate krov i zidove. 

PVC stolarija je najčešći izbor, jer ih je najlakše podesiti, a i najbolje zadržavaju temperaturu u domu. Ali prilikom ugradnje majstori vam ne kažu dve vrlo bitne stvari, koje vam mogu značiti u ovakvim, ekstremno hladnim danima. 

Poenta je u da u  različitim vremenskim periodima potrebno je promeniti način "održavanja" prozora. Jednostavno otvorite prozor i pronađite šraf na strani gde se nalazi ručica, pa ga podesite pomoću inbus ključa. Šraf koji se nalazi sa strane šarke okrećite ka unutra, pri čemu se reguliše sila potiska prozorskog okvira.

Jeste li spremni za kupovinu? Crni petak posebno je obeležen u ovoj prodavnici!

Jeste li spremni za kupovinu? Crni petak posebno je obeležen u ovoj prodavnici!

KAD VEĆ SPAVAŠ SA MOJOM ŽENOM, ZVRCNI DA POMERIM AUTO! Muž ostavio ŠOK poruku ženinom ljubavniku

KAD VEĆ SPAVAŠ SA MOJOM ŽENOM, ZVRCNI DA POMERIM AUTO! Muž ostavio ŠOK poruku ženinom ljubavniku

Kada vam majstor postavlja prozor najčešće ostavi u "standardnom", odnosno srednjem "režimu".

Ako niste sigurni u kom su vam “režimu” prozori i vrata, jednostavno prozorskim krilom pritisnite komad papira. Ako možete bez problema da ga izvadite, namešteno je na letnji “režim”, a ako se pokida prilikom vađenja onda je na zimskom “režimu”.

Nije poželjno da ostavljate prozore i vrata na “zimskom režimu” cele godine jer se opterećenje na gumu okvira dosta povećava, pa će se brzo istrošiti. Pogledajte u snimku detaljnije objašnjenje.

 

Vremenska prognoza
Mist
5 Beograd