clear sky
24°C
28.05.2024.
Beograd
eur
117.1153
usd
107.6427
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

UKUS I MIRIS ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO: Aromatičan i sočan kuglof sa narandžom i suvim grožđem koji će vas oduševiti

10.06.2023. 08:04
Piše:
Srbija Danas
kuglof
kuglof / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Neverovatan slatkiš koga nećete moći da se zasitite!

Pripremite ukusan i sočan kuglof koji će vas oduševiti mirisom i ukusom narandže. Istovremeno ćete se zasladiti i osvežiti, a poslužen uz šoljicu kafe ili čaja, ovaj desert će stvoriti vrhunski užitak. Vrlo jednostavan se priprema i ne zahteva puno vremena.

Svi koji su pravili kuglof kažu da ih miris i ukus vraća u detinjstvo, pa probajte i ocenite da li i u vama budi lepa sećanja.

BAKIN RECEPT za ukusan i BRZ RUČAK: Tikvice u kombinaciji sa MESOM - sočne i pune fila, tope se u ustima

BAKIN RECEPT za ukusan i BRZ RUČAK: Tikvice u kombinaciji sa MESOM - sočne i pune fila, tope se u ustima

NEODOLJIVO VAZDUŠASTA: Bakin recept za preukusnu USKRŠNJU POGAČU - bez margarina! (RECEPT)

NEODOLJIVO VAZDUŠASTA: Bakin recept za preukusnu USKRŠNJU POGAČU - bez margarina! (RECEPT)

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 100 gr šećera
  • 100 ml. mleka
  • 50 ml. ulja
  • korica pomorandže
  • 150 gr brašna
  • 100 gr suvog groždja
  • 1/2 praška za pecivo

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko, ulje i narendanu koru narandže ili limuna, a zatim brašno prethodno pomešano sa praškom za pecivom. Masu mikserom umutite i izjednačite, a potom u kalup za kuglof, koji ste obilno namazali uljem i posuli brašnom, sipajte smesu. Pecite ga oko 45 minuta na 180 stepeni. Kada je ispečen i ohlađen, pospite ga šećerom u prahu.

Uživajte u ovom starinskom receptu!