BEZ TESTA, gotove U 3 POTEZA: Ove slane pitice će biti zvezda i posne i mrsne slavske trpeze!
Mini pitice su sjajno rešenje kada želimo da pripremimo nešto ukusno što možemo da poslužimo hladno ili toplo.
Odlične su za slavsku trpezu jer lako zasite, a idealne su i za doručak, večeru ili da ih ponesemo na posao.
Kada nemamo vremena da mesimo testo i čekamo da naraste, lisnato testo nam uvek olakša posao i pomaže da spremimo i slatka i slana jela bez mnogo truda.
Zato danas pripremamo brze i jednostavne pitice sa spanaćem i sirom, koje izgledaju lepo i imaju bogat ukus.
Potrebno je:
5 listova lisnatog testa
2 kašike suncokretovog ulja
5 kašika rendanog kačkavalja
200 g spanaća
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
Priprema:
Prvo izvadimo lisnato testo da se polako odmrzne na sobnoj temperaturi. U međuvremenu kratko prokuvamo spanać, pa ga ocedimo i ostavimo da se rashladi. Zatim isecamo testo na krugove dovoljno velike da lepo popune korpice u kalupu za mafine. U činiji sjedinjavamo spanać, suncokretovo ulje, so i biber.
Kalup za mafine napunimo korpicama za pečenje ili ga premažemo uljem. U svaku udubinu stavimo isečen krug lisnatog testa, pa dodajemo nadev od spanaća.
Preko svega pospemo rendani kačkavalj. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko dvadeset minuta, dok pitice ne dobiju lepu zlatnu boju. Po želji možemo da ih ukrasimo sitno seckanim paradajzom ili začinskim biljem.
Ovako pripremljene pitice su jednostavne, dekorativne i veoma ukusne, a ceo postupak pripreme lako savladavamo korak po korak.