Najlepša kremasta POSNA TORTA gotova za samo 20 minuta - Bez kuvanja i pečenja, puna oraha i keksa, a banane joj daju posebnu aromu
Donosimo vam najbolji recept za najkremastiju posnu tortu.
Sastojci i priprema:
- 500 gr. posnog mlevenog keksa (najbolje posna plazma)
- 3 dcl. soka od pomorandže - kupovni ili ceđeni
- 200 gr. šećera u prahu
- 250 gr. posnog margarina
- 150 gr. posne čokolade
- 250 gr. mlevenih oraha
- 1,5kg. banana
- 2 kesice šlaga
- 1 limun
Kalup 26 cm. može i za nijansu manji ili veći.
Čokoladu stavite u blago zagrejanu rernu da se rastopi pa krenite da pravite tortu.
U vanglu ubacite omekšali margarin i šećer, rukom zamesite pa dodajte orahe, keks, sok. Mesite da masa postane kompaktna, pa je podelite na dva dela. U jedan stavite čokoladu i izmešajte.
Na dno tacne, kalupa, tepsije poravnajte čokoladni deo, potom banane koje ste predhodno ogulili i poprskali limunovim sokom. Odgore stavite svetli deo, lepo zagladite pa ukrasite šlagom.
Neka ovako stoji par sati u frižideru, ili do sutra pa je poslužite.
Prijatno! :)