Ovo je najukusniji POSNI PAPRIKAŠ koji ćete probati - Pravi se brzo i jednostavno, a ukus je gotovo ISTI kao i sa mesom
U jeku Božićnog posta mnogi razmišljaju šta da pripreme, a da bude ukusno, zdravo i jednostavno.
Posni paprikaš sa sojinim šniclama jedno je od onih jela koja istovremeno posno, zasiti, ali i oduševi svojom aromom.
Priprema je brza, sastojci lako dostupni, a rezultat je gotovo kao pravi paprikaš.
Potrebni sastojci:
-1 glavica crnog luka
-3 čena belog luka
-2 veće šargarepe
-1 veći koren peršuna
-3–4 srednja krompira
-1 kašičica mlevene paprike
-So po ukusu
-Nekoliko listića lovora
-Sojine šnicle (predhodno potopljene 15 minuta u vodi)
-Ulje
Priprema:
U šerpi zagrejte malo ulja, pa dodajte sitno iseckan crni luk i ostavite ga da se dinsta dok potpuno ne omekša. Zatim ubacite na kolutove isečene šargarepe i peršun, pa sve zajedno dinstajte još 2–3 minuta kako bi pustili svoju aromu.
Kada povrće omekša, dodajte oljušten i na kockice isečen krompir, kašičicu mlevene paprike, so i sitno seckani beli luk. Nalijte oko 150 ml vode i ostavite da se sve zajedno dinsta nekoliko minuta.
Nakon 5 minuta ubacite sojine šnicle koje su prethodno odstajale u vodi, a zatim nalijte još vode toliko da u potpunosti prekrije povrće i soju. Dodajte listiće lovora, pa kuvajte dok šnicle ne omekšaju i postanu dovoljno meke da se lako preseku.
Kada je paprikaš gotov, miris i blag ukus povrća, paprike i soje stvoriće savršeno ujednačeno, toplo jelo koje možete poslužiti odmah.