Ово је најукуснији ПОСНИ ПАПРИКАШ који ћете пробати - Прави се брзо и једноставно, а укус је готово ИСТИ као и са месом
У јеку Божићног поста многи размишљају шта да припреме, а да буде укусно, здраво и једноставно.
Посни паприкаш са сојиним шницлама једно је од оних јела која истовремено посно, засити, али и одушеви својом аромом.
Припрема је брза, састојци лако доступни, а резултат је готово као прави паприкаш.
Потребни састојци:
-1 главица црног лука
-3 чена белог лука
-2 веће шаргарепе
-1 већи корен першуна
-3–4 средња кромпира
-1 кашичица млевене паприке
-Со по укусу
-Неколико листића ловора
-Сојине шницле (предходно потопљене 15 минута у води)
-Уље
Припрема:
У шерпи загрејте мало уља, па додајте ситно исецкан црни лук и оставите га да се динста док потпуно не омекша. Затим убаците на колутове исечене шаргарепе и першун, па све заједно динстајте још 2–3 минута како би пустили своју арому.
Када поврће омекша, додајте ољуштен и на коцкице исечен кромпир, кашичицу млевене паприке, со и ситно сецкани бели лук. Налијте око 150 мл воде и оставите да се све заједно динста неколико минута.
Након 5 минута убаците сојине шницле које су претходно одстајале у води, а затим налијте још воде толико да у потпуности прекрије поврће и соју. Додајте листиће ловора, па кувајте док шницле не омекшају и постану довољно меке да се лако пресеку.
Када је паприкаш готов, мирис и благ укус поврћа, паприке и соје створиће савршено уједначено, топло јело које можете послужити одмах.