TELEĆA ČORBA po receptu Miljane Gavrilović za tanjir pun ZDRAVLJA - Menja ceo obrok, gotova začas, a uspeva svakome
Brzi i jednostavni recepti njena su specijalnost, a čorba Miljane Gavrilović kojom se pohvalila na društvenoj mreži Instagram oduševila je njene pratioce.
Miljana Gavrilović izuzetno vodi računa o svom, ali i o zdravlju svojih ukućana, te pažljivo bira namirnice koje će se naći na njihovom meniju.
Brzi i jednostavni recepti njena su specijalnost, a čorba Miljane Gavrilović kojom se pohvalila na društvenoj mreži Instagram oduševila je njene pratioce.
Naime, lepa glumica redovno deli zdrave i tradicionalne recepte, a ovaj put je podelila za teleću čorbu, ali i teleće šnicle od buta.
TELEĆA ČORBA-recept
Dva srednje velika crvena luka proprziti na maslinovom ulju i dodati oko pola kg teletine( plećka i but) iseckane na kockice. Dodati 2 kašike griza i začine: so, biber, majčinu dušicu, peršun. Preliti vodom, ukrčkati 30-40min, a zatim dodati 1 seckanu šargarepu i 4-5 srednjih krompira isecanih na kockice.
Nakon petnaestak minuta dodati goveđi bujon( skuvam domaće goveđe kosti nekada sa povrćem, nekada i samo tako zbog masti i želatina sa lovorovim listom i po potrebi ubacim u čorbu 2-3 pune šolje za čaj) Oljuštiti jedan manji celer i koren peršuna i kada ga skuvate, izmiksajte u blenderu i ubacite u čorbu da se zgusne. Prepecite mladi beli i mladi crni luk( dovoljno je po pola od svakog) i ubacite u čorbicu. Čim luk malo smekša, čorba je gotova.
TELEĆE ŠNICLE OD BUTA( 5-6 komada:700-800gr)
Izlupajte na dasci pa ubacite u zeljanu posudu ili ako stavljate veću količinu možete i u sač. Prelijte uljem, dobro usolite i pobiberite i stavite pola količine vide u odnosu na meso. Pecite na 180’C sat i po za manju, 3h za veću količinu. Zasebno ispecite mladi krompir, izgrilujte povrće( tikvicu,patlidzan, luk) i uz salatu po želji( uz ovo odlično ide šopska), imate bogat sadržaj na stolu.