ТЕЛЕЋА ЧОРБА по рецепту Миљане Гавриловић за тањир пун ЗДРАВЉА - Мења цео оброк, готова зачас, а успева свакоме
Брзи и једноставни рецепти њена су специјалност, а чорба Миљане Гавриловић којом се похвалила на друштвеној мрежи Инстаграм одушевила је њене пратиоце.
Миљана Гавриловић изузетно води рачуна о свом, али и о здрављу својих укућана, те пажљиво бира намирнице које ће се наћи на њиховом менију.
Брзи и једноставни рецепти њена су специјалност, а чорба Миљане Гавриловић којом се похвалила на друштвеној мрежи Инстаграм одушевила је њене пратиоце.
Наиме, лепа глумица редовно дели здраве и традиционалне рецепте, а овај пут је поделила за телећу чорбу, али и телеће шницле од бута.
ТЕЛЕЋА ЧОРБА-рецепт
Два средње велика црвена лука пропрзити на маслиновом уљу и додати око пола кг телетине( плећка и бут) исецкане на коцкице. Додати 2 кашике гриза и зачине: со, бибер, мајчину душицу, першун. Прелити водом, укрчкати 30-40мин, а затим додати 1 сецкану шаргарепу и 4-5 средњих кромпира исецаних на коцкице.
Након петнаестак минута додати говеђи бујон( скувам домаће говеђе кости некада са поврћем, некада и само тако због масти и желатина са ловоровим листом и по потреби убацим у чорбу 2-3 пуне шоље за чај) Ољуштити један мањи целер и корен першуна и када га скувате, измиксајте у блендеру и убаците у чорбу да се згусне. Препеците млади бели и млади црни лук( довољно је по пола од сваког) и убаците у чорбицу. Чим лук мало смекша, чорба је готова.
ТЕЛЕЋЕ ШНИЦЛЕ ОД БУТА( 5-6 комада:700-800гр)
Излупајте на дасци па убаците у зељану посуду или ако стављате већу количину можете и у сач. Прелијте уљем, добро усолите и побиберите и ставите пола количине виде у односу на месо. Пеците на 180’Ц сат и по за мању, 3х за већу количину. Засебно испеците млади кромпир, изгрилујте поврће( тиквицу,патлидзан, лук) и уз салату по жељи( уз ово одлично иде шопска), имате богат садржај на столу.