Skip to main content
Srećni u braku

SVI srećni parovi rade OVE 4 stvari: Toliko je jednostavno, a tako mnogo znači!

Foto: Profimedia
Ko bi rekao...

Da bi vaša ljubav opstala, ona zahteva svakodnevan trud i znake pažnje. Sigurno ste dosad nebrojano puta čuli izreku "dela, ne reči", a čini se kako se upravo nje pridržavaju oni najsrećniji parovi. U zdravim vezama partneri ne čekaju posebnu priliku kako bi pokazali svoju zahvalnost, ljubav i naklonost, već iskreno uživaju radeći lepe stvari jedno za drugo bez nekog posebnog razloga. 

Ovo su neke od stvari koje redovno rade jedni za druge:

PLAČE TI SE POSLE SE*SA: Da li je OVO NORMALNO? Naučnici otkrili U ČEMU je PROBLEM

PLAČE TI SE POSLE SE*SA: Da li je OVO NORMALNO? Naučnici otkrili U ČEMU je PROBLEM

Aktivno komuniciraju

Šta to tačno znači? Naime, ljudi koji su u srećnim i uspješnim vezama zaista čuju šta im njihovi partneri govore. Čuju šta žele, šta ih tišti, ali čuju i one naizgled nebitne stvari koje im druga strana priča. Osim toga, znaju da bez ustručavanja mogu nazvati svog partnera u bilo koje doba dana i noći.

BUKVALNO ne skidaju POGLED sa OVOG DELA TELA: Žene NIKAD neće pogoditi ŠTA muškarce NAJVIŠE PRIVLAČI

BUKVALNO ne skidaju POGLED sa OVOG DELA TELA: Žene NIKAD neće pogoditi ŠTA muškarce NAJVIŠE PRIVLAČI

- Pozivi poput: 'Upravo sam stigla' ili 'Treba li ti nešto iz prodavnice'? Poruke poput: 'Baš razmišljam o tebi' ili 'Dogodilo mi se nešto presmešno' imaju uvek isti rezultat: Osećaj povezanosti, osećaj da ste ključni deo nečijeg života" - objašnjava bračna i porodična terapeutkinja Vinifred M. Reijli. 

ljubavni par
Foto: Profimedia/ilustracija

Daju komplimente

- To ne mora biti ljubazan kompliment da ste najbolja žena na svetu, ali čak i usputni komentar koji prepoznaje nečiji doprinos, kao 'izvrsna večera' ima veliki značaj na odnos" objasnila je Samanta Rodman, psiholog i stručnjak za veze

Ne skrivaju emocije

- Kada jedan od partnera oseća da treba izvlačiti misli i osećanja od drugog, takav odnos može biti jako otuđen - smatra Rodman prema kojoj je upravo otvoren razgovor o sopstvenim osećanjima i mislima ključan za srećnu vezu.

Ne zaboravljaju reći "volim te"

- Srećni parovi to čine bez razmišljanja, bez posebnog razloga, onda kada se to od njih uopšte ne očekuje. U mnogim odnosima 'volim te' dolazi više od jednog partnera nego drugog. Tipično jedan vodi, a drugi sledi. Prečesto čujem izgovor, 'ne želim te reči prekomerno koristiti'. U srećnim odnosima, oba partnera iniciraju to govoreći i zaista to misle kad izgovore - objasnio je Kurt Smit, bračni terapeut.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Snow
0 Beograd