clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
eur
117.1627
usd
109.3752
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Domaći pesto sos: Lako, brzo i primenjivo na 100 načina (RECEPT)

18.07.2020. 10:45
Piše:
Srbija Danas/Still
bosiljak
bosiljak / Izvor: Profimedia
Preukusno.

Pesto sos je nezamenjiv dodatak pasti, tortiljama, toplim sendvičima, kao dodatak mesu, raznim salatama i mogo čemu još...

POSLE JEDINO DA IH BACITE! Ove stvari definitivno NE TREBA da perete u VEŠ MAŠINI!

POSLE JEDINO DA IH BACITE! Ove stvari definitivno NE TREBA da perete u VEŠ MAŠINI!

PRAVILNO SKLADIŠTENJE: Evo na šta treba da OBRATITE PAŽNJU kada su LEKOVI u pitanju!

PRAVILNO SKLADIŠTENJE: Evo na šta treba da OBRATITE PAŽNJU kada su LEKOVI u pitanju!

KLJUČ JE U UMERENOSTI! Ove NAVIKE mogu biti VEOMA ZDRAVE!

KLJUČ JE U UMERENOSTI! Ove NAVIKE mogu biti VEOMA ZDRAVE!

Kao što sigurno znate, pesto sos je zvezda specijaliteta italijanske kuhinje. Ovaj fenomenalni sos na bazi bosiljka osvežavajućeg je ukusa i koristi se u bezbroj varijacija u pripremi hrane, kojoj uvek da poseban šmek.

Potrebni sastojci:
  • Jedna šolja svežeg bosiljka, što više usitnjenog
  • Dve trećine šolje usitnjenih pinjola (možete zameniti i bademom ili indijskim orahom)
  • 3 supene kašike rendanog parmezana
  • 2 čena usitnjenog belog luka
  • 1 kafena kašika limunovog soka
  • Malo peršuna
  • Maslinovo ulje
  • Morska so

Peršun
Peršun / Izvor: Profimedia

 

Priprema:

Ubacite sve sastojke u blender i dobro ih sjedinite. Pazite na količinu maslinovog ulja - ono će odrediti gustinu pesto sosa. Svakako, pesto sos ne sme da bude suv, ali pazite i da ne preterate sa maslinovim uljem kako ne bi bio suviše redak.

Pesto sos u teglici možete da čuvate do 4 dana u frižideru, a za duži period je potrebno da ga zamrznete.

KUGLOF SA BRUSNICAMA: Zaljubićete se u njega na prvi zalogaj - Gotov za tili čas! (RECEPT)

KUGLOF SA BRUSNICAMA: Zaljubićete se u njega na prvi zalogaj - Gotov za tili čas! (RECEPT)

Svi pogrešno solimo hranu! Ovako se soli meso, a ovako grašak

Svi pogrešno solimo hranu! Ovako se soli meso, a ovako grašak

RECEPT KOJI SE SPREMA U PAUZI OD POSLA: Ova nutritivna BOMBA okrepiće vas u VRELIM DANIMA

RECEPT KOJI SE SPREMA U PAUZI OD POSLA: Ova nutritivna BOMBA okrepiće vas u VRELIM DANIMA

ZNATE LI KAKO SE PRAVILNO PERE KUPAĆI? Zbog ove KOBNE GREŠKE ubrzo će izgledati OFUCANO!

ZNATE LI KAKO SE PRAVILNO PERE KUPAĆI? Zbog ove KOBNE GREŠKE ubrzo će izgledati OFUCANO!

Otkrivamo: Sjajan trik za čišćenje najupornijih mrlja iz wc šolje

Otkrivamo: Sjajan trik za čišćenje najupornijih mrlja iz wc šolje

 

Piše:
Srbija Danas/Still
18.07.2020. 10:45