clear sky
15°C
12.05.2024.
Beograd
eur
117.1305
usd
108.6856
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Pravi specijalitet: Posna sarma sa suvim šljivama (RECEPT)

18.04.2020. 21:20
Piše:
Srbija Danas/Bakina kuhinja
Sarma
Sarma / Izvor: Profimedia

Neverovatno.

Ovakve sarme još niste probali!

Vitaminska bomba: Čorbica sa spanaćem (RECEPT)

Vitaminska bomba: Čorbica sa spanaćem (RECEPT)

Savršeni obrok za tili čas: Piletina sa prelivom i belim lukom (RECEPT)

Savršeni obrok za tili čas: Piletina sa prelivom i belim lukom (RECEPT)

Super trik za šaranje uskršnjih jaja: Neodoljive tufnice na dva jednostavna načina!

Super trik za šaranje uskršnjih jaja: Neodoljive tufnice na dva jednostavna načina!

Potrebno je:
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 veći krompir
  • 200 gr opranog pirinča
  • 2 kašike ajvara
  • malo suvih šljiva
  • aleva crvena paprika
  • tucana paprika ljuta
  • biber..so
  • ulje
  • lovorov list
  • 4-5 čena belog luka

suve šljive
suve šljive / Izvor: Profimedia

 

Priprema:

Ispržiti na ulju seckan crni luk i narendanu šargarepu. U to dodati rendan krompir i pirinač. Dodati ajvar, alevu papriku, tucanu papriku biber so, i deo belog luka. Sve izmešati.

List odvojiti od kupusa skinuti korenčiće i zavijati sarmu.

Redjati u dublju šerpu uspravno sarme u sredinu.

Staviti ostatak kupusa na kocke preko njega staviti malo ajvara, suvih šljiva i ulja i još malo belog luka.

Pobacati i preko sarme lovorov list. Naliti i krčkati oko 2,5 sata. Fantastična sarma. Prijatno uživajte.

DOMAĆI KVASAC BOLJI OD KUPOVNOG: Recept naših baka za najzdravije testo!

DOMAĆI KVASAC BOLJI OD KUPOVNOG: Recept naših baka za najzdravije testo!

Jednostavno i ukusno: Hrskava pita sa sirom i prazilukom (RECEPT)

Jednostavno i ukusno: Hrskava pita sa sirom i prazilukom (RECEPT)

Samo se na prvi mah čini da je komplikovano: Pohovani karfiol sa belim lukom i pavlakom u rerni

Samo se na prvi mah čini da je komplikovano: Pohovani karfiol sa belim lukom i pavlakom u rerni

Kako da izbelite jaja? Super trik da budu savršena za farbanje i ukrašavanje

Kako da izbelite jaja? Super trik da budu savršena za farbanje i ukrašavanje

Ručak po grčkom receptu: Piletina sa limunom i kuskusom

Ručak po grčkom receptu: Piletina sa limunom i kuskusom

 

}