Teletina po receptu iz kuhinje Jovane Tipšin - Pevačica dodaje ovaj začin, zbog kojeg meso postaje izuzetno sočno i mekano
Ukoliko želite da na tanjiru osetite duh domaće kuhunje, ovaj recept Jovane Tipšin - TELETINA ISPOD SAČA SA POVRĆEM vas neće ostaviti ravnodušnim.
Teletina ispod sača je jedno od najlepših tradicionalnih jela naše kuhinje, a po ovom receptu sigurno ćete odmah isprobati.
Meso koje se prema starom receptu sprema u zemljanom loncu, uz raznovrsno povrće neizostavni je deo trpeze u posebnim prilikama.
Evo kako da napravite teletinu ispod sača za svima po ukusu upravo po njenom receptu :
Sastojci:
- 1,5 kg teletine- masnije, rebra, vrat, pauflek
- 5 većih krompira (krupnije sečen)
- 2 srednje šargarepe (sečena na kolutove)
- 3 glavice crnog luka (krupnije sečen)
- suvi začin
- čaša belog vina
Priprema:
Zemljanu posudu najpre premazati sa domaćom mašću. Isečenu teletinu na komade dobro usoliti i parče po parče stavljati na zemljano dno. Krompir krupnije sečen ide odmah preko mesa, a nakon toga šargarepa sečena na kolutove i onda ponovo sve po redu, meso, krompir, šargarepa, a na samom kraju crni luk krupnije sečen. Potom dodajemo suvi začin, jednu času belog vina i malo ulja. Na kraju poklopimo sač i stavimo na dugo, dugo kuvanje.
Jovana kaže čarolija je to. Isprobajte obavezno.
Prijatno!