Utorak 19. mar 2024.
Tina Tarner

TINA TURNER je BEOGRAD SMATRALA SVOJIM DOMOM - Posle tri koncerta JEDNA STVAR joj je ZAUVEK ostala u sećanju!

Foto: Profimedia
"Kraljica rokenrola", umrla je u 83. godini.

Tina Tarner je poslednji put bila u Beogradu 1990. godine, kada je održala koncert u Zemunu i ostavila utisak da je jednostavna, prirodna, puna topline i dobrote.

Legendarna i neponovljiva Tina Tarner, kultno ime svetske muzičke scene i "Kraljica rokenrola", napustila nas je u sredu, 24. maja, u 84. godini. Preminula jeu svom domu nadomak Ciriha, a poslednjih godina nosila se s velikim tragedijama, kada je u periodu od pet godina izgubila dva sina. 

Jedinstvena Tina Tarner oprostila se od svojih obožavalaca 2021. godine objavivši da ostatak života želi da provede u miru i privatnosti. Beograd je posetila čak tri puta, a poslednji boravak ovom gradu desio se 1990. godine, kada ju je posebno dirnula domaćinska atmosfera u kojoj je dočekana, pa se osećala kao kod kuće.

Tina Tarner
Foto: Profimedia
Leto može da počne – našli smo kombinacije torbi i cipela koje ćemo nositi

Leto može da počne – našli smo kombinacije torbi i cipela koje ćemo nositi

Zbog droge izgubila zube, A TAJNU VEZE SA ŽENOM ODNELA JE U GROB, najbolniji udarac zadala joj ĆERKA - Vitni Hjuston je cenu slave SKUPO platila

Zbog droge izgubila zube, A TAJNU VEZE SA ŽENOM ODNELA JE U GROB, najbolniji udarac zadala joj ĆERKA - Vitni Hjuston je cenu slave SKUPO platila

Koncert Tine Tarner 1990. godine bio je održan na stadionu Fudbalskog kluba "Galenika" u Zemunu. Bilo je to vreme kada je pevačica bila na vrhuncu svoje karijere, a Jugoslavija je još postojala. Stadion je u to vreme bio u rekonstrukciji i nije bilo prostorija u kojima bi se mogla smestiti garderoba za pevačicu i njene saradnike. 

- Tinin nadobudni menadžer, koji je došao u Beograd nekoliko dana ranije, tražio je od nas da uzmemo nameštaj iz Interkontinentala, što nije bilo moguće. Pokušali smo da iznajmimo nameštaj od 'Jugoeksporta', ali je cena najamnine bila 90 odsto od prodajne cene. Ja sam tada poslao momke iz tima u svoj stan da donesu kompletan nameštaj iz moje dnevne sobe, uključujući i tepih. Sva sreća, moja majka je tada bila na odmoru, inače nikada to ne bi dozvolila - ispričao je s osmehom tada Srđan Stojanović, novinar i publicista koji je organizovao koncert.

Kada je sa zebnjom upitao Tinu Tarner kako joj se dopada atmosfera u garderobi, ona mu je odgovorila da se oseća kao kod kuće. Posebno je, kako navodi, bila oduševljena cvećem kojim je prostorija bila ukrašena i buketom koji joj je predao nakon koncerta.

Tina Tarner
Tina Tarner
Foto: Profimedia

- Time me je kupila za sva vremena - rekao je  Stojanović.

Za razliku od mnogih drugih zvezda, Tina nije imala nikakve posebne zahteve i hirove.

- Tina Tarner je vrlo jednostavana, prirodna žena.Ona prosto zrači, osećate dobrotu i toplinu, da je reč o posebnoj osobi koja svima okolo deli dar koji joj je Bog dao. Za mene je susret s njom bio zaista dirljiv - rekao je Stojanović i dodao da je nastup bio vrhunski profesionalan.

Tina Tarner je prvi put pred ovdašnjom publikom nastupala 1974. godine, zajedno s tadašnjim mužem Ajkom Tarnerom, a drugi put je Beograd posetila 1978. godine, u jednom od najtežih perioda svog života, kada je pokušavala da se oporavi od braka s nasilnim i ljubomornim mužem, koji je strahovao od toga da bi mlada i talentovana žena mogla da ga napusti i vine se u visine bez njega.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd