Bakin recept za najukusniji TUČENI PASULJ: Starinsko POSNO jelo koji će vas potpuno osvojiti, a ovo mu daje poseban ukus
Ovo jelo su pripremale naše bake, a njegov kremasti, puni ukus i savršena kombinacija luka i začina čine ga pravom domaćom poslasticom.
Ako ste ljubitelji tradicionalnih jela, ovaj starinski recept za tučeni pasulj osvojiće vas svojim jednostavnim, ali bogatim ukusom.
Sastojci
- 1 kg skuvanog i ispasiranog belog pasulja
- 10 suvih paprika
- 100 ml ulja
- 6 čena sitno seckanog belog luka
Skuvajte paprike na srednjoj temperaturi, treba im oko 10 minuta. Zatim ih iscedite.
Paprike isecite na pola, a potom ih usitnite. Očistite mesnati deo iz paprike.
Pomešajte beli luk i paprike, a potom ih propržite na srednjoj temperaturi na ulju. Dodajte kašičicu crvene i ljute paprike. Sve lepo sjedinite.
U skuvani i ispasirani beli pasulj, koji ste sipali u jednu činiju, pospite mešavinu paprike sa začinima.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Kuhinja Valentine Mišković.